Logo-Glas

DERVENTA: “Noć bogova” donijela duh vrhunskog pozorišta

26. Marta 2019.

IMG_7387DERVENTA
– Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić, sinoć su pred punom salom Centra za kulturu, odigrali predstavu „Noć bogova“, podarivši derventskoj publici pravi pozorišni ugođaj.

Autor Miro Gavran priču smješta u vrijeme francuskog kralja Luja XIV, na desetogodišnjicu kraljevog drugovanja sa dvorskom ludom i piscem Molijerom. Oni se zajedno opijaju i tokom veselja kralj otkriva da je saznao da njegovi prijatelji igraju dramu o njemu u kojoj ga ismijavaju, pa ih prisiljava da tu farsu odigraju samo za njega.

Lutkić je istakao da ovaj komad ne svrstava ni u jedan žanrovski okvir, a Ilić je istakao da je predstava krenula od glumaca, što je rezultiralo kvalitetom komada.

Ćetković je pohvalio derventsku publiku, te primijetio koji su potencijali kada je kultura u pitanju.

– Ovo je priča kojom se postavlja pitanje da li je moguće prijateljstvo između nosilaca vlasti i umetnika, s obzirom na to da je posao umetnika da uvek kritikuje vlast. Ovde se govori o ljudskim prirodama i primenjiva je na svako vreme. Prvi put sam igrao u Derventi i bilo je lepo što je sala bila puna, a reakcije u toku predstave su bile prave pozorišne, ni prevelike, a ipak reakcije – rekao je Ćetković istakavši da u našem gradu postoji potencijal da se ugoste mnogo veća pozorišta.

Predstava „Noć bogova“ premijerno je izvedena 2015. godine.
(IZVOR: Derventski list)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA