Logo-Glas

DERVENTA: Novčana pomoć za majke sa više djece

1. Juna 2018.

Дервента - Симић - новчана помоћ заDERVENTA – Načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručio je danas majkama sa troje ili više djece novčanu pomoć i druge poklone, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 10.800 KM.

Za majke koje su rodile treće i svako naredno dijete iz budžeta bude izdvojeno po 600 KM, za blizance 2.000, a trojke 3.000 maraka.

Na području Dervente od decembra prošle godine 12 žena je rodilo treće dijete, njih pet četvrto, a jedna majka je rodila peto dijete.

Дервента - Симић - новчана помоћ за


– Ovo je već postala tradicija, a novac u budžetu za ove namjene izdvajamo sa puno ljubavi i pažnje – rekao je Simić i dodao da ova lokalna zajednica podržava i srednjoškolce i studente.

On je podsjetio da će za proširenje obdaništa biti uloženo skoro milion maraka, a da je iz budžeta izdvojeno 4,5 odsto sredstava za sport.

– Finaniramo travnati teren za mlade ljude koji žele da se bave sportom, a biće izgrađen i gradski park – dodao je Simić.

Admira Kunić Adanović zahvalila je načelniku na prijemu i pomoći, koja uvijek dobro dođe.

Današnjem prijemu u prostorijama Centra za kulturu prisustvovao je i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA