Logo-Glas

DERVENTA: Obilježen Dan Republike

9. Januara 2019.

Дервента - обиљежен Дан РепубликеDERVENTA
– U Derventi je, povodom Dana Republike Srpske, ispred centralnog spomen-obilježja služen pomen za 608 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove opštine, položeni vijenci, te upriličen svečani prijem.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je svim građanima Dan Republike.

– Imamo Republiku Srpsku koju smo izvojevali. Istina, koštala je jako puno, koštala je i Derventu 608 poginulih i 3.000 ranjenih. Ne može se to tek tako zanmarivati – rekao je Simić.

Дервента - обиљежен Дан РепубликеOn je istakao da se Derventa po mnogo čemu nalazi visoko u Republici Srpskoj i BiH, te da važi za jako dobru lokalnu zajednicu.

– Otadžbina se brani radom, razvojem, ljubavlju i mislim da mi u Derventi to veoma dobro radimo – dodao je Simić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić, uz čestitku za Dan Republike, istakao je da su za Republiku Srpsku izginuli ljudi u najboljim godinama, te da zbog toga svi imaju obavezu da je čuvaju i brane.

– Ne smijemo dozvoliti da bude doveden u pitanje opstanak Republike Srpske. Boreći se, mi smo se borili za naš život na ovim prostorima, za vrijednosti, istoriju i naš način života – rekao je Vujičić.

Vijence ispred spomen-obilježja položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, delegacije Skupštine opštine, Boračke organizacije, organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, delegacija lokalne Policijske stanice i predstavnici političkih partija.

U Centru za kulturu priređen je prijem za predstavnike javnog života.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA