Logo-Glas

DERVENTA: Obilježeno 75 godina od prelaska 12. Slavonske brigade u BiH

3. Novembra 2018.

Дервента - сјећање - 1DERVENTA
– U naselju Dubočac kod Dervente danas je obilježeno 75 godina od kako je 12. Slavonska brigada prešla iz Hrvatske na teritoriju BiH i u sadejstvu sa drugim jedinicama krenula u njeno oslobađanje u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanje dana sjećanja na ovaj događaj organizovala je derventska organizacija SUBNOR-a pod pokroviteljstvom načelnika opštine Derventa Milorada Simića.

Дервента - сјећањеPredsjednik SUBNOR-a u Derventi Borislav Preradović rekao je novinarima da sve tradicije treba da se poštuju i priznaju, jer su ljudi dali živote za bolju budućnost.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je obnovljeno obilježavanje ove tradicije u Dubočcu, kao što se to čini kod obnovljenih spomenika u Pojezni, Agićima, Kalenderovcima.

– Tu smo sa željom da naredne godine uložimo sredstva da i spomenik u Dubočcu obnovimo. Na ovom mjestu se podsjećamo svih antifašista – rekao je Simić.

Vijenac ispred spomenika, osim predstavnika SUBNOR-a i Simića, položili su šef opštinskog Odsjeka boračko-invalidske zaštite Staniša Mikerević, te predstavnici SNSD-a i Socijalističke partije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA