Logo-Glas

DERVENTA: Objavljena brošura o seoskom turizmu

3. Januara 2018.

Дервента - брошура "Сеоски туризамDERVENTA
– Centar za lokalni i regionalni razvoj “CELOR” iz Dervente i Istraživački centar “Iskon” iz Banjaluke objavili su brošuru “Seoski turizam Dervente”, autora Damira Kljajića i Čedomira Ćorića.

– Brošura ima za cilj da širu javnost upozna sa vrijednostima i potencijalima seoskog turizma u opštini Derventa koji su na raspolaganju turistima – saopšteno je iz Istraživačkog centra “Iskon” Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da će brošura poslužiti i kao promotivni materijal predstavnicima lokalne turističke organizacije, a stanovnicima Dervente pomoći da se bolje upoznaju sa vrijednostima svog zavičaja.

Brošura je nastala u okviru projekta “Promocija tradicionalnih proizvoda sa ciljem razvoja seoskog turizma” koji sprovodi Centar za lokalni i regionalni razvoj “CELOR” iz Dervente, a finansira Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

da


U prvom dijelu brošure, pod nazivom “Seoski turizam”, objašnjen je pojam seoskog turizma, te njegove osnovne karakteristike u svjetskom prometu i u Republici Srpskoj.

U drugom dijelu nazvanom “Seoski turizam Dervente”, dat je pregled razvoja seoskog turizma u opštini Derventa i smjernice daljeg razvoja, te predstavljeni kapaciteti i potencijali seoskog turizma.

U trećem dijelu “Zakonska osnova za bavljenje seoskim turizmom” dato je sažeto uputstvo za bavljenje seoskim turizmom u Republici Srpskoj.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Na slobodi mladići koji su pokušali ubiti policajca // Okružni sud u Banjoj Luci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubistva ...
Sindikalna organizacija “UNIS-a”: Dogovor djelimično ispunjen, slijedi... // DERVENTA - Nakon štrajka upozorenja održanog početkom sedmice, radnici „Unisa“ stupiće u generalni štrajk u ponedjeljak (22. januara), na...
DERVENTA: Zoran Vidović prvi doplivao do Časnog krsta DERVENTA - Dvadesetpetogodišnji Zoran Vidović prvi je doplivao do Časnog krsta na rijeci Ukrini u Derventi. // - Pet godina učestvujem i ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA