Logo-Glas

DERVENTA: Održan 14. Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva

18. Maja 2018.

Дервента - фестивал хумора и дјечијDERVENTA
– U Derventi je danas održan 14. Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva, čiji je domaćin Osnovna škola /OŠ/ “19. april” iz Dervente, a učestvovalo je 600 učesnika.

Direktor škole Elvira Miljić izjavila je novinaima da je na manifestaciji učestvovalo 150 učesnika iz drugih ustanova sa područja lokalne zajednice.

– Mislim da danas ne postoji čovjek kome učesnici nisu izmamili osmijeh. Mnogo radova je stiglo na literarni i likovni konkurs od učenika iz škola širom Republike Srpske – kaže Miljićeva.

Дервента - фестивал хумора и дјечијOna dodaje da je manifestaciju i ove godine podržao načelnik opštine Derventa Milorad Simić, u okviru programa zajedničkih manifestacija “Derventsko proljeće”.

Prvo mjesto u konkurenciji likovnih radova, kod učenika višeg uzrasta, osvojio je Stefan Bogdan iz OŠ “Nikola Tesla” iz Dervente, drugo mjesto Ana Marija Kosić iz OŠ “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva, a treće mjesto pripalo je Andrei Lopatić iz OŠ “Mokro” sa Pala.

Prvo mjesto u konkurenciji likovnih radova, nižih razreda osvojila je Sara Drakulić iz OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Banjaluke, drugo mjesto pripalo je Heleni Đurić, a treće Ani Jovišević, učenice iz istoimene škole.

Prvo mjesto na literarnom konkursu osvojila je Milka Bajunović Čivić iz OŠ “Sveti Sava” iz Bijeljine, drugo mjesto pripalo je Saši Jović i treće mjesto Danici Trifković iz OŠ “Veljko Čubrilović” Priboj-Lopare.

Povelja “Olja Milinković” dodijeljena je Tari Popović iz OŠ “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva.

Prije šetnje ulicama Dervente, u školi su dodijeljene diplome za izložbene prostore unutar škole i za učešće na konkursima.

Centralna manifestacija održana je u Sportsko-kulturnom centru, gdje su učesnicima uručene diplome.

U ime lokalne zajednice centralnoj svečanosti prisustvovao je zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA