Logo-Glas

DERVENTA: Održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”

13. Oktobra 2017.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "DERVENTA
– U organizaciji lokalnog Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak”, u Derventi je održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”, na kome su nastupila društva iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "Manifestacija je počela sinoć defileom učesnika od kasarne “Zdravko Čelar” do Trga oslobođenja, gdje je obavljeno svečano postrojavanje i otvaranje, a zatim je u Velikoj sali Centra za kulturu održan nastup učesnika.

Umjetnički rukovodilac lokalnog društva “Bosiljak” Stana Nagradić izjavila je novinarima da se festival i ove godine nalazi u kalendaru Međunarodne organizacije folklornih festivala /CIOFF-a/.

– To je za nas značajno jer svaki festival koji se tu nalazi ispunjava visoke kriterijume. Nosioci smo i sertifikata ove organizacije, što je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada sa mladim ljudima. Uspijevamo da održavamo visok nivo koji KUD-ovi treba da imaju, mlade ljude učimo da poštuju druge i sebe, da njeguju nematerijalnu baštinu i da poštuju svoju tradiciju – kaže Nagradićeva.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "U programu su nastupila kulturno umjetnička društva “Ilićka” iz Brčkog, “Milovan Gajić” iz Petrova, i “Slavko Mandić” iz Laktaša, zatim Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” iz Odžaka, Omladinsko kulturno društvo “Sveti Sava” iz Nove Pazove u Srbiji, te tri ansambla domaćina manifestacije.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Ukrajinska crkva Hrista Carja kod Dervente (FOTO) // DERVENTA - Crkva Hrista Carja smještena je u selu Detlak, koje administrativno pripada ppštini Derventa. Crkva je izgrađena 1931/32. godi...
Na slobodi mladići koji su pokušali ubiti policajca // Okružni sud u Banjoj Luci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubistva ...
Sindikalna organizacija “UNIS-a”: Dogovor djelimično ispunjen, slijedi... // DERVENTA - Nakon štrajka upozorenja održanog početkom sedmice, radnici „Unisa“ stupiće u generalni štrajk u ponedjeljak (22. januara), na...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA