Logo-Glas

DERVENTA: Održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”

13. Oktobra 2017.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "DERVENTA
– U organizaciji lokalnog Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak”, u Derventi je održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”, na kome su nastupila društva iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "Manifestacija je počela sinoć defileom učesnika od kasarne “Zdravko Čelar” do Trga oslobođenja, gdje je obavljeno svečano postrojavanje i otvaranje, a zatim je u Velikoj sali Centra za kulturu održan nastup učesnika.

Umjetnički rukovodilac lokalnog društva “Bosiljak” Stana Nagradić izjavila je novinarima da se festival i ove godine nalazi u kalendaru Međunarodne organizacije folklornih festivala /CIOFF-a/.

– To je za nas značajno jer svaki festival koji se tu nalazi ispunjava visoke kriterijume. Nosioci smo i sertifikata ove organizacije, što je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada sa mladim ljudima. Uspijevamo da održavamo visok nivo koji KUD-ovi treba da imaju, mlade ljude učimo da poštuju druge i sebe, da njeguju nematerijalnu baštinu i da poštuju svoju tradiciju – kaže Nagradićeva.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "U programu su nastupila kulturno umjetnička društva “Ilićka” iz Brčkog, “Milovan Gajić” iz Petrova, i “Slavko Mandić” iz Laktaša, zatim Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” iz Odžaka, Omladinsko kulturno društvo “Sveti Sava” iz Nove Pazove u Srbiji, te tri ansambla domaćina manifestacije.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: U OŠ “19. april” sagrađena “Učionica na ot... // DERVENTA - U dvorištu Osnovne škole "19. april" u Derventi sagrađen je objekat "Učionica na otvorenom", koji će služiti za realizaciju ča...
Potvrđena presuda za pljačku banke u Derventi: Razbojnicima 23 godine ... // BANJALUKA, DERVENTA - Dervenćani Mario Vukičević, Zoran Kovačević i Slaven Milinčić pravosnažno su osuđeni na ukupno 23 godine zatvora zb...
DERVENTA: Urađeno 60 odsto radova na objektu Gerontološkog centra // DERVENTA - Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, lokalne zajednice i banke posjetili su u Derventi l...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA