Logo-Glas

DERVENTA: Održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”

13. Oktobra 2017.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "DERVENTA
– U organizaciji lokalnog Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak”, u Derventi je održan 21. Interfolk fest “Bosiljkovanje”, na kome su nastupila društva iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "Manifestacija je počela sinoć defileom učesnika od kasarne “Zdravko Čelar” do Trga oslobođenja, gdje je obavljeno svečano postrojavanje i otvaranje, a zatim je u Velikoj sali Centra za kulturu održan nastup učesnika.

Umjetnički rukovodilac lokalnog društva “Bosiljak” Stana Nagradić izjavila je novinarima da se festival i ove godine nalazi u kalendaru Međunarodne organizacije folklornih festivala /CIOFF-a/.

– To je za nas značajno jer svaki festival koji se tu nalazi ispunjava visoke kriterijume. Nosioci smo i sertifikata ove organizacije, što je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada sa mladim ljudima. Uspijevamo da održavamo visok nivo koji KUD-ovi treba da imaju, mlade ljude učimo da poštuju druge i sebe, da njeguju nematerijalnu baštinu i da poštuju svoju tradiciju – kaže Nagradićeva.

Дервента - одржан 21 Интерфолк фест "U programu su nastupila kulturno umjetnička društva “Ilićka” iz Brčkog, “Milovan Gajić” iz Petrova, i “Slavko Mandić” iz Laktaša, zatim Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” iz Odžaka, Omladinsko kulturno društvo “Sveti Sava” iz Nove Pazove u Srbiji, te tri ansambla domaćina manifestacije.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: Proljećna berza sitnih životinja i opreme // DERVENTA - Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "Hobi" iz Dervente organizovalo je danas Proljećnu berzu sitnih životinja...
DERVENTA: Ribolovci čistili obalu rijeke Ukrine // DERVENTA - Sportsko ribolovno društvo /SRD/ "Ukrina" iz Dervente organizovalo je danas, povodom Dana planete Zemlje, čišćenje obale rijek...
RUKOMET: Derventa bolja u komšijskom derbiju // DERVENTA - Jednu od najvažnijih ovosezonskih utakmica u borbi za opstanak rukometaši Dervente odigrali su sinoć u Sportskoj dvorani proti...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA