Logo-Glas

DERVENTA: Održana manifestacija “Raspjevani maj”

28. Maja 2018.

Дервента - "Распјевани мај 2018"DERVENTA
– U Derventi je večeras održana tradicionalna manifestacija “Raspjevani maj 2018”, koju je po sedmi put organizovala Javna ustanova Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz ove opštine.

Pobjednik u prvoj kategoriji je Maja Orlando iz Osnovne škole /OŠ/ “19. april” iz Dervente, a drugo mjesto je osvojila Dragana Bardak iz OŠ “Sveti Sava” iz Broda.

U drugoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Dunja Jurkas iz OŠ “Dositej Obradović” iz Doboja, a druga pozicija pripala je Maji Vitlešević iz OŠ “Petar Petrović NJegoš” iz Boljanića.

U takmičenju su učestovala 24 učenika iz 11 škola.

Дервента - Владан Поповић


Direktor Centra “Budućnost” Vladan Popović, koji je otvorio takmičenje, u izjavi novinarima je rekao da manifestaciju organizuju povodom Dana ustanove i krsne slave Svetih Ćirila i Metodija.

– U takmičenju u vokalnom izvođenju učestvovali su učenici osnovnih škola sa naše regije. Jako smo zadovoljni jer imamo rekordan broj učesnika ove godine – rekao je Popović.

Nastavnik muzičkog u centru “Budućnost” Violeta Pećić rekla je da se manifestacija organizuje već sedmu godinu, ali da se drugi put takmičenje odvija po kategorijama.

– Djeca se takmiče u dvije kategorije, nižih i viših razreda. U revijalnom dijelu učestvuju učenici iz Broda, Doboja i Dervente – rekla je Pećićeva.

Za prva dva mjesta po kategorijama domaćin je obezbijedio novčane nagrade i diplome, dok će ostalim učesnicima biti dodijeljene samo diplome za učešće.

Дервента - "Распјевани мај 2018"Manifestacija je održana u prostorijama Centra za kulturu Derventa.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Potpisana Povelja o bratimljenju škola iz Dervente i Šilova // DERVENTA - U Dreventi je danas potpisana Povelja o bratimljenju osnovnih škola "Vuk Karadžić" iz Šilova, u opštini Gnjilane, i "Nikola Te...
DERVENTA: FK Tekstilac produžio ugovre sa trenerom i jednim prvotimcem... // DERVENTA - Fudbalski klub Tekstilac odlučio je da nastavi saradnju sa aktulenim šefom struke Markom Stojićem, koji će i naredne sezone pr...
DERVENTA: Služen parastos za ubijene srpske zarobljenike // DERVENTA - U Derventi je danas obilježeno 26 godina od pogibije osam srpskih zarobljenika iz ovog mjesta koji su izgubili život na današn...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA