Logo-Glas

DERVENTA: Održana manifestacija “Raspjevani maj”

28. Maja 2018.

Дервента - "Распјевани мај 2018"DERVENTA
– U Derventi je večeras održana tradicionalna manifestacija “Raspjevani maj 2018”, koju je po sedmi put organizovala Javna ustanova Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz ove opštine.

Pobjednik u prvoj kategoriji je Maja Orlando iz Osnovne škole /OŠ/ “19. april” iz Dervente, a drugo mjesto je osvojila Dragana Bardak iz OŠ “Sveti Sava” iz Broda.

U drugoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Dunja Jurkas iz OŠ “Dositej Obradović” iz Doboja, a druga pozicija pripala je Maji Vitlešević iz OŠ “Petar Petrović NJegoš” iz Boljanića.

U takmičenju su učestovala 24 učenika iz 11 škola.

Дервента - Владан Поповић


Direktor Centra “Budućnost” Vladan Popović, koji je otvorio takmičenje, u izjavi novinarima je rekao da manifestaciju organizuju povodom Dana ustanove i krsne slave Svetih Ćirila i Metodija.

– U takmičenju u vokalnom izvođenju učestvovali su učenici osnovnih škola sa naše regije. Jako smo zadovoljni jer imamo rekordan broj učesnika ove godine – rekao je Popović.

Nastavnik muzičkog u centru “Budućnost” Violeta Pećić rekla je da se manifestacija organizuje već sedmu godinu, ali da se drugi put takmičenje odvija po kategorijama.

– Djeca se takmiče u dvije kategorije, nižih i viših razreda. U revijalnom dijelu učestvuju učenici iz Broda, Doboja i Dervente – rekla je Pećićeva.

Za prva dva mjesta po kategorijama domaćin je obezbijedio novčane nagrade i diplome, dok će ostalim učesnicima biti dodijeljene samo diplome za učešće.

Дервента - "Распјевани мај 2018"Manifestacija je održana u prostorijama Centra za kulturu Derventa.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA