Logo-Glas

DERVENTA: Održana prva moto-kros trka (FOTO/VIDEO)

16. Septembra 2019.

DERVENTA – Na novootvorenom Moto-kros izletištu Derventa juče je vožena Pozivna trka za Prvenstvo BiH u ovoj moto disciplini na kojoj su nastupila 24 takmičara u šest kategorija.

Izgradnja moto-kros staza u Derventi, kao i jučerašnji događaj, u najvećoj mjeri zasluga je organizatora i idejnog tvorca Miroslava Milojevića Mirona.

– Zadovoljni smo kako je sve izgledalo, kao i brojem takmičara i posjetilaca, a drago mi je što je sve proteklo bez većih problema. Već sada možemo reći da se naš trud isplatio, da smo ispunili sve uslove da se na ovoj stazi naredne sezone vozi takmičarska trka za Prvenstvo BiH. Zahvaljujem se svim takmičarima i gledaocima, kao i sponzorima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, naglasio je predsjednik Moto kluba Miron.

Inače, pobjednik najjače klase MX1 je Damnjan Damnjanović iz Moto kluba „Motoland“, iza kojeg su se plasirali Igor Knežević (MK „Maršal“) i Matej Stanić („AMK Kreševo“). Inače, jedan od favorita i prvak BiH Dario Čerkez (MCK „Vitez“) zbog pada nije završio trku.

U klasi MX2 brži od ostalih bio je Damnjanovićev klupski kolega Đorđe Čolović, dok je drugo mjesto osvojio David Vidović (MCK „Vitez“), a treće Teo Vidak (ECK Team „Travnik“).

Zanimljivo je bilo i u klasi MX Hobi u kojoj je slavio Mario Kojić (MK „Miron“), drugo mjesto pripalo je Srđanu Babiću (MK „Maršal“), a treće Zoranu Vidoviću (MK „Miron“).

U klasi MX Veteran Stevo Babić (AMK „Kreševo“) bio je brži od Darka Todorića (MK „Miron“), a u klasi MX Turist Momčilo Malešević od Siniše Pazurevića (MK „Miron“), dok je u MX85 nastupio samo mladi Ivano Vidak.

(IZVOR: Derventa cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA