Logo-Glas

DERVENTA: Osnovan Privredni savjet opštine

17. Oktobra 2017.

Дервента - конститутивна сједницаDERVENTA
– U Derventi je održana konstitutivna sjednica Privrednog savjeta na kojoj je za predsjednika izabran Milorad Simić, načelnik opštine Derventa, a za potpredsjednika Zoran Tošić iz firme “Mreža netvork”.

Simić je izjavio novinarima da Derventa sa 26.000 stanovnika nosi 11 odsto izvoza Republike Srpske i 46 odsto izvoza na regiji, što u ukupnom iznosu čini 335 miliona izvoza i 230 miliona uvoza.

– Privredni savjet je nadogradnja onoga što je do sada urađeno sporadično i pojedinačno i ovo će od sada biti organizovaniji oblik djelovanja – korektivni faktor, koji će ponuditi najbolja rješenja u oblasti upisne politike i obrazovanja, ulaganja u sport, raznih podsticaja, inicijative za pravičniju raspodjelu PDV-a i drugo – rekao je Simić.

On je čestitao svim izabranim članovima Privrednog savjeta, koji su imali “želje, snage i vremena” da se uključe u rad.

Direktor preduzeća “Drvoprerada Đurić” Pero Đurić rekao je da je Privredni savjet opštine Derventa “kičma” razvoja ove lokalne zajednice i Republike Srpske.

– Osnivanje je trebalo da se desi i mnogo ranije. Važno je da se čuje glas privrednika od kojih zavisi ova lokalna zajednica i Republika Srpska – naveo je Đurić.

Potpredsjednik Privrednog savjeta Zoran Tošić smatra da je poželjno da članovi savjeta imaju uvid i “upliv” u sva dešavanja, te da se radi o ljudima, koji imaju višegodišnje iskustvo u poslovanju.

– Birani su ljudi, koji imaju šta da pokažu i kažu. Derventa je napredovala, ali ima još stvari koje treba riješiti i već smo delegirali neka pitanja o kojima ćemo razgovarati i donositi najbolja rješenja – kaže Tošić.

Na konstitutivnoj sjednici savjeta, koji ima 21 člana usvojen je i Poslovnik o radu.

Poslove tehničkog sekretara obavljaće Srđan Nović, samostalni stručni saradnik za ekonomski razvoj u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti lokalne zajednice.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovao je i predstavnik njemačke organizacije za tehničku saradnju /GIZ/ BiH Bojan Vojvodić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA