Logo-Glas

DERVENTA: Otvorena Međunarodna likovna kolonija “Patkovača 2018”

28. Septembra 2018.

Дервента - Симић - отворена МеђунарDERVENTA
– Načelnik opštine Derventa Milorad Simić otvorio je večeras u galeriji Centra za kulturu Međunarodnu likovnu koloniju “Patkovača 2018” i retrospektivnu izložba 20 slika sa prethodnih kolonija.

Organizator kolonije je Udruženje likovnih stvaralaca “Uliks” iz Derventa, a predsjednik ovog udruženja Saša Bogdan rekao je da su izložene slike ulja i akrila na platnu koje su nastale u proteklih 14 godina.

Дервента - Симић - отворена Међунар– Umjetnici iz Hrvatske, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske su izložili svoja djela na ovoj koloniji. Izložba će biti otvorena narednih 10 do 15 dana, a rad umjetnika na gradskom izletištu “Patkovača” biće predstavljena sutra i u nedjelju – rekao je Bogdan.

On je naveo da je kolonija “Patkovača 2018”, kao i sve prethodne, posvećena zaštiti rijeke Ukrine, te zahvalio načelniku opštine i drugima koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

Simić je istakao značaj kolonije, čiji učesnici svake godine poklanjaju svoja djela koja budu izložena u javnim ustanova.

– Ima slikara koji dolaze već 14 godina, koliko i traje kolonija, a poklopilo se sa brojem godina koliko obavljam posao načelnika – rekao je Simić.

Slikar iz Mladenovca Slavica Višnjić, koja je prvi put na koloniji u Derventi, zahvalila je Bogdanu i opštinskoj upravi za pozivi.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA