Logo-Glas

DERVENTA: Otvoreno igralište u Lužanima

4. Oktobra 2018.

Дервента - отворено игралиште у ЛужDERVENTA – U naselju Lužani u Derventi danas je završeno asfaltiranje novog sportskog igrališta na kojem je postavljena rasvjeta, uređene svlačionice i završena ograda, za šta je ukupno izdvojeno 56.000 KM.

Vlada Republike Srpske je za ovu namjenu obezbijedila 20.000 KM dok je ostatak sredstava obezbijeđen iz opštinskog budžeta.

Teren je svečano otvorio načelnik opštine Milorad Simić, koji je u obraćanju prisutnima rekao da se ovo selo razvija iako je u proteklim ratovima doživjelo velika razaranja.

Simić je istakao da opština nastoji pokazati mladim ljudima da iz Lužana ne treba odlaziti i da se može kvalitetno organizovati život.

Mještanin Vedran Plavšić je zahvalio načelniku i narodnom poslaniku Igoru Žuniću koji su pomogli da se obezbijede sredstva za teren.

“Teren će imati višenamjensku funkciju, osim fudbala igraće se i rukomet, košarka i tenis, a sljedeće godine planiramo da napravimo turnir za koji se nadamo da će privući veći broj ekipa”, rekao je Plavšić.

Osim rukovodstva opštine, otvaranju su prisustvovali i narodni poslanici Vesna Jungić i Igor Žunić.

ivanicbanner2

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA