Logo-Glas

DERVENTA: Počinje obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

8. Maja 2018.

Дервента - Црвени крстDERVENTA
– Opštinska organizacija Crvenog krsta iz Dervente obilježiće nizom aktivnosti pod nazivom “Dijeli sa drugima ono što te čini sretnim” Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta.

Obilježavanje će početi danas tradicionalnim prijemom predstavnika Crvenog krsta kod načelnika opštine, nakon čega će delegacija organizacije posjetiti derventsko porodilište gdje će uručiti dva bebi-paketa, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Crveni krst iz Dervente biće ove godine domaćin regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći.

Komisija za podmladak i omladinu Crvenog krsta organizovaće i ove, kao i prethodnih godina prodaju markica Crvenog krsta i učlanjivanje prvačića u ovu organizaciju.

Učenici osnovnih i srednjih škola biće pozvani da sa likovnim i literarnim radovima učestvuju na konkursu koji je raspisao Crveni krst Republike Srpske.

U okviru obilježavanja biće podijeljene i zahvalnice učenicima koji su dali krv u školskoj 2017/2018. godini i organizovana posjeta jednom broju dobrovoljnih davalaca krvi sa području opštine kojima će biti uručeni poklon-paketi hrane.

– U školama će biti podijeljeni paketi hrane socijalno ugroženim učenicima, a posjete će biti organizovane i određenom broju socijalno ugroženih lica koja su obuhvaćena programom kućne njege i jednom broju porodica nestalih, kojima će, takođe, biti uručeni paketi hrane – navode iz Crvenog krsta.

Nedjelja Crkvenog krsta obilježava se do utorka, 15. maja, ali će zbog povećanog broja aktivnosti akcija trajati do kraja mjeseca.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA