Logo-Glas

DERVENTA: Predstavljene dvije zbirke pjesama

6. Oktobra 2017.

Дервента - промовисане збирке пјесDERVENTA
– U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi predstavljene su zbirke pjesama “Ružičasto sunce i plavi mjesec” dvanaestogodišnje Evite Bojkovac iz Dervente, te “Atlantida” autora Miladina Berića iz Banjaluke.

Bojkovčevoj je ovo druga zbirka poezije, a pjesme su joj nagrađivane na brojim literarnim konkursima, te objavljivane u mnogim dječijim časopisima i poetskim zbornicima.

Na sinoćnoj promociji su govorili recenzenti Ostoja Đukić i Draženka Dervišević, te književnik Ranko Preradović.

Derviševićeva je navela u recenziji da su motivi Evitinih pjesama ostali isti.

– I dalje je ona nevino dijete očarano prirodom, cvijećem, životinjama, nebeskim tijelima i pojavama, kao i svakodnevnim stvarima oko sebe – igračkama, slovima, knjigama, olovkom, koje u svojim stihovima, kao na slikarskom platnu, oslikava žarkim bojama, udiše im novi život, ističe iz gomile – naglasila je Derviševićeva.

Mlada pjesnikinja poklonila je po pet primjeraka knjige Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”, Osnovnoj školi “19. April” i “Nikola Tesla”, kao i Udruženju “Sunce” Derventa.

Miladin Berić je govorio stihove iz nove zbirke poezije “Atlantida” koja je objavljena ove godine u izdanju “Besjede” Banjaluka, te aforizme.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: Proljećna berza sitnih životinja i opreme // DERVENTA - Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "Hobi" iz Dervente organizovalo je danas Proljećnu berzu sitnih životinja...
DERVENTA: Ribolovci čistili obalu rijeke Ukrine // DERVENTA - Sportsko ribolovno društvo /SRD/ "Ukrina" iz Dervente organizovalo je danas, povodom Dana planete Zemlje, čišćenje obale rijek...
RUKOMET: Derventa bolja u komšijskom derbiju // DERVENTA - Jednu od najvažnijih ovosezonskih utakmica u borbi za opstanak rukometaši Dervente odigrali su sinoć u Sportskoj dvorani proti...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA