Logo-Glas

DERVENTA: Predstavljene dvije zbirke pjesama

6. Oktobra 2017.

Дервента - промовисане збирке пјесDERVENTA
– U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi predstavljene su zbirke pjesama “Ružičasto sunce i plavi mjesec” dvanaestogodišnje Evite Bojkovac iz Dervente, te “Atlantida” autora Miladina Berića iz Banjaluke.

Bojkovčevoj je ovo druga zbirka poezije, a pjesme su joj nagrađivane na brojim literarnim konkursima, te objavljivane u mnogim dječijim časopisima i poetskim zbornicima.

Na sinoćnoj promociji su govorili recenzenti Ostoja Đukić i Draženka Dervišević, te književnik Ranko Preradović.

Derviševićeva je navela u recenziji da su motivi Evitinih pjesama ostali isti.

– I dalje je ona nevino dijete očarano prirodom, cvijećem, životinjama, nebeskim tijelima i pojavama, kao i svakodnevnim stvarima oko sebe – igračkama, slovima, knjigama, olovkom, koje u svojim stihovima, kao na slikarskom platnu, oslikava žarkim bojama, udiše im novi život, ističe iz gomile – naglasila je Derviševićeva.

Mlada pjesnikinja poklonila je po pet primjeraka knjige Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”, Osnovnoj školi “19. April” i “Nikola Tesla”, kao i Udruženju “Sunce” Derventa.

Miladin Berić je govorio stihove iz nove zbirke poezije “Atlantida” koja je objavljena ove godine u izdanju “Besjede” Banjaluka, te aforizme.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Ukrajinska crkva Hrista Carja kod Dervente (FOTO) // DERVENTA - Crkva Hrista Carja smještena je u selu Detlak, koje administrativno pripada ppštini Derventa. Crkva je izgrađena 1931/32. godi...
Na slobodi mladići koji su pokušali ubiti policajca // Okružni sud u Banjoj Luci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubistva ...
Sindikalna organizacija “UNIS-a”: Dogovor djelimično ispunjen, slijedi... // DERVENTA - Nakon štrajka upozorenja održanog početkom sedmice, radnici „Unisa“ stupiće u generalni štrajk u ponedjeljak (22. januara), na...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA