Logo-Glas

DERVENTA: Predstavljene dvije zbirke pjesama

6. Oktobra 2017.

Дервента - промовисане збирке пјесDERVENTA
– U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi predstavljene su zbirke pjesama “Ružičasto sunce i plavi mjesec” dvanaestogodišnje Evite Bojkovac iz Dervente, te “Atlantida” autora Miladina Berića iz Banjaluke.

Bojkovčevoj je ovo druga zbirka poezije, a pjesme su joj nagrađivane na brojim literarnim konkursima, te objavljivane u mnogim dječijim časopisima i poetskim zbornicima.

Na sinoćnoj promociji su govorili recenzenti Ostoja Đukić i Draženka Dervišević, te književnik Ranko Preradović.

Derviševićeva je navela u recenziji da su motivi Evitinih pjesama ostali isti.

– I dalje je ona nevino dijete očarano prirodom, cvijećem, životinjama, nebeskim tijelima i pojavama, kao i svakodnevnim stvarima oko sebe – igračkama, slovima, knjigama, olovkom, koje u svojim stihovima, kao na slikarskom platnu, oslikava žarkim bojama, udiše im novi život, ističe iz gomile – naglasila je Derviševićeva.

Mlada pjesnikinja poklonila je po pet primjeraka knjige Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”, Osnovnoj školi “19. April” i “Nikola Tesla”, kao i Udruženju “Sunce” Derventa.

Miladin Berić je govorio stihove iz nove zbirke poezije “Atlantida” koja je objavljena ove godine u izdanju “Besjede” Banjaluka, te aforizme.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DERVENTA: U OŠ “19. april” sagrađena “Učionica na ot... // DERVENTA - U dvorištu Osnovne škole "19. april" u Derventi sagrađen je objekat "Učionica na otvorenom", koji će služiti za realizaciju ča...
Potvrđena presuda za pljačku banke u Derventi: Razbojnicima 23 godine ... // BANJALUKA, DERVENTA - Dervenćani Mario Vukičević, Zoran Kovačević i Slaven Milinčić pravosnažno su osuđeni na ukupno 23 godine zatvora zb...
DERVENTA: Urađeno 60 odsto radova na objektu Gerontološkog centra // DERVENTA - Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, lokalne zajednice i banke posjetili su u Derventi l...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA