Logo-Glas

DERVENTA: Prikupljanje 133 doze krvi

7. Decembra 2017.

Дервента - хуманост 1DERVENTA
– U trećoj akciji dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Darujmo krv – spasimo život”, koja je sprovedena u Derventi, prikupljene su 133 doze dragocjene tečnosti.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Derventa Radislav Kujundžić rekao je da su rezultati akcije iznad očekivanja i izrazio zahvalnost svim učesnicima.

– Akciji su se odazvale ukupno 184 osobe, a krv je dalo 75 redovnih davalaca, 18 srednjoškolaca, 31 vojnik, osam pripadnika policije i vatrogasac – navao je Kujundžić.

Дервента - хуманост 2On dodaje da je divan osjećaj kada čovjek može da kaže da Derventa ima tradiciju davalaštva krvi.

– Možemo se pohvaliti rezultatima u regiji i mnogo šire. Raduje nas što uvijek imamo nove davaoce, koji prvi put učestvuju u akciji – dodao je Kujndžić.

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić posjetili su današnju akciju.

– Lokalna zajednica daje podršku aktivnostima Crvenog krsta, posebno akciji dobrovoljnog davanja krvi. Zahvaljujemo svim učesnicima, posebno mladim koji su i budućnost svih narednih akcija – rekao je Jeftić.

Akciju, koja je sprovedena danas u kasarni “Zdravko Čelar”, organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta uz podršku lokalne zajednice i pripadnika Inžinjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH.
(IZVOR: SRNA)

 

Čitajte još

Derventski PDP proslavio 18 godina postojanja – FOTO // DERVENTA - Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Derventi (PDP) obilježio je u petak (08. decembra) osamnaest godina postojanja...
DERVENTA: “Pežoom” udario u parkirani automobil // DERVENTA - U Ulici kralja Petra I, noćas oko jedan čas iza ponoći, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač A. S. izgubio kontrolu ...
Zoran Knežević iz Dervente pronašao način da preživi : Dnevno iscijepa... // DERVENTA - Pedesetčetverogodišnji Zoran Knežević iz Dervente, kada bi se organiziralo takmičenje u cijepanju drva, zasigurno bi ponio tit...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA