Logo-Glas

DERVENTA: Priprema se Prva prasijada, a predviđene su i dobre nagrade

9. Juna 2019.

Derventa dobija Prvu derventsku prasijadu koja će biti održana 23. juna na platou ispred Sportsko-kulturnog centra u tin gradu.

Pobjednik ove nesvakidašnje manifestacije biće ona ekipa koja prema ocjeni žirija najbolje ispeče prase, a pravo učešća na takmičenju u pečenju prasadi imaju svi zainteresovani.

– Prijava za ekipe iznosi 50 maraka, a pobjednike, tačnije prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade – ističe jedan od organizatora ove manifestacije Siniša Asentić.

On pojašanjava da učesnici moraju sami da obezbijedi prase do 25 kilograma, kao i materijal sa kojim smatra da će ostvariti najbolje pečenje.

– Takmičari su dužni da se pridržavaju satnice koja će im biti postavljena, što znači da do 11 časova moraju obaviti sve potrebne pripreme, kako i u 12 časova počelo takmičenje – kaže Asentić.

Oragnizator će na platou ispred Sportsko-kulturnog centra obezbjediti šator za oko 500 ljudi, a sve to kako bi se svi takmičari i posjetioci osjećali ugodno uz roštilj, točeno pivo i muziku uživo.

– Naš cilj sa ovom manifestacijom jeste prije svega druženje, a nadamo se i početak jedne nove tradicije u našem gradu. Pošto po prvi put organizujemo ovo imaćemo ograničen broj ekipa, a prijave se mogu izvršiti do 18. Juna – govori jedan od organizatora.

Učesnici su obavezni da donesu potvrdu, izdanu od veterinarske ambulante, da je prase kontrolisano na parazitske bolesti.

Prijave i sve dodatne informacije se mogu dobiti na 066 452 174 i 065 892 029.

(IZVOR: Srpskainfo/foto: ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA