Logo-Glas

DERVENTA: Savko Pećić obilježio 50 godina stvaralaštva

14. Aprila 2018.

20180413_191719DERVENTA
– U Centru za kulturu Derventa obilježeno je 50 godina stvaralaštva Savka Pećića, novinara, pjesnika i književnika iz Dervente.

U prepunoj sali Pećić je sinoć promovisao i knjigu “Moje pričice i zapisi”.

– Imao sam sreću da za 69 godina života ostvarim 50 godina stvaralaštva. Počeo sam još 1967. godine objavom prve pjesme u “Derventskom listu”. Imam želju da napišem roman i monografiju o svome selu – rekao je u Pećić novinarima.

On kaže da je do sada objavio 12 knjiga proze i poezije, i jednu monografiju o Manastiru u Derventi.

20180413_192012Promociji je prisustvovao i načelnik opštine Derventa Milorad Simić koji je uputio čestitke autoru povodom 50 godina stvaralaštava.

Predsjednik Udruženja dopisnika i novinara opštine Derventa Nenad Simić uručio je Savku Pećiću Povelju udruženja, za višegodišnji predan rad u oblasti medija i značajan doprinos razvoju slobode medija.

Predstavnici Književne zajednice “Vaso Pelagić” Ranko Preradović, Stevka Kozić Preradović i Živko Vujić uručili su Pećiću priznanje Darodavnicu.

Organizatori promocije su Srpsko prosvjetno-kulturno društvo “Prosvjeta” Derventa, Srpski književni klub “Vihor” Derventa u saradnji sa Centrom za kulturu Derventa.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA