Logo-Glas

DERVENTA: Teško oboljela žena se vraća na posao, drskom poslodavcu kazna

25. Oktobra 2019.

Slobodanka Todorić, teško oboljela radnica iz Dervente, kojoj je bubreg odstranjen, vraća se na posao – saznaje Srpskainfo.

Ona se, u firmu u kojoj je ostala bez posla samovoljom poslodavca dok je bila na bolovanju, vraća po nalogu Inspektorata rada, područne kancelarije Doboj.

Ovu informaciju su potvrdili Slobodankin suprug Mladen Todorić i predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić.

– Mene je jutros obavijestila inspektorka rada da su u firmi bili nekoliko dana i da su utvrdili nepravilnosti u slučaju moje supruge. Rješenje inspektora ću dobiti naredne sedmice, ali mi je rečeno da će biti izrečana kazna za poslodavca i za odgovorno lice – rekao je za Srpskainfo Mladen.

Podsjećamo, Slobodanka Todorić počela je da radi u Fabrici obuće “Amika” Derventa 2016, gdje je radila dvije godine, 11 mjeseci i nekoliko dana, sve na određeno vrijeme.

Nakon toga ju je poslodavac “prebacio” u drugu svoju firmu, ali sve je radila isto, i za istu platu, i opet na određeno.

U međuvremenu se razboljela, a od aprila do kraja septembra imala je četiri operacije.

Dok se kod kuće oporavljala od posljednje komlikovane operacije, jedno veče uslijedio je telefonski poziv iz firme s porukom da joj neće produžiti ugovor.

Nakon toga uslijedila su brojna pitanja o poštivanju zakonskih propisa u Republici Srpskoj. Drugo, da je Slobodanka bila prijavljena na neodređeno, poslodavac ne bi smio da joj da otkaz za vrijeme bolovanja.

Sindikat uprave Republike Srpske dao je besplatnu pravnu pomoć.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA