Logo-Glas

DERVENTA: Učenici muzičke škole održali koncert i poklonili instrumente

14. Maja 2018.

Дервента - ученици Музичке школе "ВDERVENTA – Učenici Muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke održali su danas mini-koncert za štićenike Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” u Derventi i poklonili im instrumente koji će biti korišteni u nastavi muzičkog.

Članica banjalučkog Kvarteta flauta “Flutete” Sunčica Lončar rekla je novinarima da je ovaj kvartet nedavno održao koncert u ustanovi “Budućnost” u okviru realizacije projekta “Decentralizacija u kulturi” i da se tada rodila ideja o poklanjanju instrumenata.

“Nakon koncerta `Fluteta` u Derventi i razgovora sa nastavnicom Violetom Pećić došli smo na ideju da stupimo u kontakt sa školom `Vlado Milošević`, gdje rade naše dvije članice i da neke od starih instrumenata poklonimo školi `Budućnost`”, pojasnila je Lončareva.

Ona je dodala da će instrumenti biti korišteni radi boljeg muzičkog obrazovanja učenika.

“Danas smo donijeli flautu, klarinet, obou i hornu. Poveli smo i učenike srednje muzičke škole koji imaju odsjek instrumenata koje smo poklonili da nešto odsviraju i predstave se, kao i da kažu osnovne podatke o instrumentima”, navela je Lončareva.

Nastavnik muzičke kulture u Ustanovi “Budućnost” Violeta Pećić kaže da će im instrumenti mnogo značiti u obrazovnom procesu.

“U nastavi muzičke kulture kada se obrađuju instrumenti imamo njihove fotografije, a slijepa djeca ne mogu doživjeti instrument sa fotografije. Oni su ih upoznali zvučno, a od sada će imati priliku i da dodirom steknu utisak o tome kako izgledaju”, napomenula je Pećićeva.

Direktor Ustanove “Budućnost” Vladan Popović zahvalio je za donaciju i održavanje koncerta.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA