Logo-Glas

DERVENTA: Uhapšen zbog prijetnji tužiocu Nataši Božićković

10. Jula 2019.

BANJALUKA – Goran Nović iz Dervente je uhapšen zbog prijetnji opasnih po život upućenih tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković, javlja Srna.

Prema navodima pomenute agencije, osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i on će tokom dana biti predat u nadležnost republičkom tužiocu.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske na području Dervente lišili slobode N.G. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

“Osumnjičeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život okružnom tužiocu u Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji tužilac obavlja”, navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su prilikom pretresa na više lokacija na području opštine Derventa pronađeni predmeti i dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupku.

Hapšenje je izvršeno pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanig kriminala.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA