Logo-Glas

DERVENTA: Uručena kolica porodicama koje su dobile trojke

10. Oktobra 2017.

Дервента - породица Гибаница -поклоBANJALUKA
– Porodicama Gibanica i Crljić iz Dervente koje su ove godine dobile trojke danas su uručena kolica za bebe od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

– Osim kolica, porodice će dobiti i po 1.800 KM, koje se isplaćuju u okviru projekta `Fond treće i četvrto dijete` koji Ministarstvo realizuje putem Javnog fonda za dječiju zaštitu – istakla je pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak, koja je uručila kolica.

Ona je pojasnila da se, u okviru ovog projekta, za rođenje trećeg djeteta isplaćuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od 600 KM, a da se u slučaju rođenja trojki svako dijete smatra trećerođenim, pa je zato riječ o iznosu od 1.800 KM.

Rajko i Mirjana Gibanica, roditelji Matee, Tee i Filipa izrazili su zahvalnost Ministarstvu na poklonima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Trudimo se da svojoj djeci obezbijedimo sve što im je potrebno, ali nije uvijek lako. Svaka pomoć je dobrodošla – rekao je Rajko Gibanica.

I u porodici Crljić, roditelji LJiljana i Siniša, kažu da su zahvalni na kolicima koja će im olakšati svakodnevno funkcionisanje.

– Nikola, Pavle i Đorđe su dobra djeca, ali svako ko ima malu djecu zna koliko obaveza ima oko njih – rekao je Siniša Crljić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta kolica uručuje svim porodicama koje dobiju trojke u Republici Srpskoj.

U Republici Srpskoj ove godine su četiri porodice dobile trojke.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Uhapšena tri lica u Brodu, Tesliću i Derventi // DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj lišili su slobode dva lica u Tesliću i Derventi, zbog vožnje pod uticajem alkohola, te jedno l...
Derventa dočekala drage goste sa Kosova i Metohije (FOTO) // DERVENTA - Ni dug put i ni jaka kiša nisu mogli umanjiti veselje 49 osnovaca i 4 nastavnika sa Kosova i Metohije i njihovih domaćina na s...
DERVENTA: Bivši gimnazijalci proslavili 50 godina mature // DERVENTA - U Derventi je danas obilježeno 50 godina od mature generacije gimnazijalaca 1967/1968. Obilježavanju jubileja odazvalo se dva...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA