Logo-Glas

DERVENTA: Uručena kolica porodicama koje su dobile trojke

10. Oktobra 2017.

Дервента - породица Гибаница -поклоBANJALUKA
– Porodicama Gibanica i Crljić iz Dervente koje su ove godine dobile trojke danas su uručena kolica za bebe od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

– Osim kolica, porodice će dobiti i po 1.800 KM, koje se isplaćuju u okviru projekta `Fond treće i četvrto dijete` koji Ministarstvo realizuje putem Javnog fonda za dječiju zaštitu – istakla je pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak, koja je uručila kolica.

Ona je pojasnila da se, u okviru ovog projekta, za rođenje trećeg djeteta isplaćuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od 600 KM, a da se u slučaju rođenja trojki svako dijete smatra trećerođenim, pa je zato riječ o iznosu od 1.800 KM.

Rajko i Mirjana Gibanica, roditelji Matee, Tee i Filipa izrazili su zahvalnost Ministarstvu na poklonima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Trudimo se da svojoj djeci obezbijedimo sve što im je potrebno, ali nije uvijek lako. Svaka pomoć je dobrodošla – rekao je Rajko Gibanica.

I u porodici Crljić, roditelji LJiljana i Siniša, kažu da su zahvalni na kolicima koja će im olakšati svakodnevno funkcionisanje.

– Nikola, Pavle i Đorđe su dobra djeca, ali svako ko ima malu djecu zna koliko obaveza ima oko njih – rekao je Siniša Crljić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta kolica uručuje svim porodicama koje dobiju trojke u Republici Srpskoj.

U Republici Srpskoj ove godine su četiri porodice dobile trojke.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Udari vjetra u Derventi izazvali manju štetu // DERVENTA - Jaki udari vjetra, koji su danas i tokom prošle noći pogodili i našu opštinu, nisu izazvali veću materijalnu štetu. U užem dij...
Derventski PDP proslavio 18 godina postojanja – FOTO // DERVENTA - Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Derventi (PDP) obilježio je u petak (08. decembra) osamnaest godina postojanja...
DERVENTA: “Pežoom” udario u parkirani automobil // DERVENTA - U Ulici kralja Petra I, noćas oko jedan čas iza ponoći, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač A. S. izgubio kontrolu ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA