Logo-Glas

DERVENTA: Uspješna regulatorna reforma kroz projekte “Lajf”

25. Decembra 2018.

Derventa opštinaDERVENTA
– Uspješnom realizacijom projekta “Lajf” u Derventi unaprijeđeno je 89 odsto postupaka koje opštinska administracija sprovodi, tako da stranke sada dobijaju rješenja i dozvole jeftinije i u prosjeku dvostruko brže.

Ovim projektom uspješno je realizovana regulatorna reforma koja će privrednicima i građanima omogućiti značajne uštede u vremenu i novcu, te podići ukupnu konkurentnost lokalne zajednice, saopšteno je iz opštine Derventa nakon promocije rezultata ovog projekta.

Ovom prilikom pokrenut je i e-registar opštine Derventa, koji je rezultat ukupnog usklađivanja administrativnog aparata sprovedenog ovim projektom.

– Projektom poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou “Lajf”, koji je započet u decembru prošle godine, utvrđeno je ukupno 119 administrativnih postupaka kojim opština uslužuje privatni sektor i građane – navedeno je u saopštenju.

Nakon toga su organizovane konsultacije sa 40 uticajnih privrednika Dervente i u saradnji sa njima izrađeni prijedlozi za poboljšanje.

U okviru projekta pokrenut je i Privredni savjet opštine, te unaprijeđen rad sa investitorima uvođenjem principa “sve na jednom mjestu”.

Ovim poboljšanjima opština Derventa je postala 18. lokalna zajednica u BiH koja je uspješno provela regulatornu reformu u okviru projekta “Lajf”, a ovim unapređenjima će spremno dočekivati buduće investitore, olakšati redovno poslovanje već aktivnim privrednicima, te pružati značajno kvalitetniju uslugu građanima.

Projekat je realizovala Međunarodna finansijska korporacija “IFC”, članica Grupacije Svjetske banke koju finansira Vlada Velike Britanije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA