Logo-Glas

DERVENTA: Usvojen Nacrt strategije razvoja od 2018. do 2025. godine

31. Oktobra 2018.

Дервента - Скупштина општине - сједDERVENTA
– Skupština opštine Derventa usvojila je danas Nacrt strategije razvoja opštine za period 2018–2025. godina, koja je rezultat konsenzusa i partnerstva ključnih institucija, organizacija i pojedinaca koji su učestvovali u izradi.

Razvoj lokalne zajednice u tom periodu određen je vizijom da Derventa predstavlja urbani centar regije u društvenom, kulturnom i privrednom smislu i najpoželjniju sredinu za investiranje.

U strategiji je navedeno da će tri glavna pravca razvoja ići u smjeru poboljšanja poslovnog okruženja, privlačenja investicija, kao i efikasnijeg korišćenja resursa i turističkih potencijala.

Drugi strateški cilj je stvaranje prepoznatljivog identiteta kroz obnovu postojećih i dogradnju novih kapaciteta u oblasti društvenog razvoja, a treći cilj energetska efikasnost i očuvanje životne sredine sa racionalnim korišćenjem prirodnih resursa.

Odbornici su podržali odluku o donošenju regulacionog plana “Rampa”, zatim utvrđivanje nacrta dijela Regulacionog plana “Industrijska zona”, te odluku o pristupanju izradi urbanističkog plana za urbano područje opštine Derventa.

Podržana je i odluka o davanju na upravljanje i održavanje imovine u svojini opštine Derventa Javnoj ustanovi “Sportsko-kulturni centar”.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA