Logo-Glas

DERVENTA: Više od stotinu preduzetnika u debati

22. Februara 2018.

Дервента - дебатаDERVENTA
– Više od stotinu preduzetnika učestvovalo je danas u Derventi, koja ima najmanju stopu nezaposlenosti u BiH, u debati o ulozi lokalne zajednice, kao i izazovima i mogućnostima u procesu pristupanja EU.

Domaćini debate bili su zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Kaldon Sinon i ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson, te stručnjaci za socio-ekonomski i održivi razvoj iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

U debati, u okviru projekta “Lokalna zajednica preuzima inicijativu”, su učestvovali predstavnici javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva, te poljoprivrednici, mladi i stručnjaci za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica.

Prije debate Sinon i Ferguson razgovarali su sa načelnikom opštine Derventa Miloradom Simićem o unapređenju opštinskih službi i vremenu koje je potrebno za registraciju firme u ovoj lokalnoj zajednici.

– Po tom pitanju, situacija u Derventi je dobra. Nije riječ o takmičenju – koja će opština biti bolja, već o tome da jedna od druge koriste dobre prakse – naveo je Sinon.

Дервента - Едвард ФергусонFerguson je istakao da su lokalne zajednice veoma važne u sveobuhvatnom pristupu poboljšanja ekonomije.
– Kao britanska Vlada, ulažemo u Derventu, a riječ je o projektu od 200.00 KM. Cilj je da u narednih godinu dana budu poboljšani uslovi poslovnog okruženja u ovom mjestu, u smislu pojednostavljenja procedura za registraciju novih kompanija – naglasio je Ferguson.

Дервента - Милорад СимићSimić kaže da u Derventi postoji veoma dobro privredno okruženje i da ova lokalna zajednica ima najmanju stopu nezaposlenosti u BiH.

– Kod nas posluje 30 kompanija sa austrijskim, njemačkim, italijanskim kapitalom, ali i znatan broj uspješnih domaćih preduzeća. Nama nedostaje radne snage – rekao je Simić.

On je dodao da investitori prepoznaju Derventu kao normalnu sredinu, u kojoj nema korupcije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA