Logo-Glas

DERVENTA: Vrtić “Trol” uskoro u potpuno novom ruhu

6. Jula 2018.

wp-image-211262358UNDP Bosna i Hercegovina raspisao je tender za izvođenje radova na sanaciji 11 javnih ustanova radi povećanja energetske efikasnosti.

Građevinski, mehanički i elektro radovi izvodiće se na jedanaest javnih zgrada u BiH kao dio projekta Zeleni ekonomski razvoj, koji se provodi od 2013. godine, a finansiraju ga Vlada Švedske, Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

vrtic1Na spisku 11 javnih ustanova koje će biti rekonstruisane su Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, Policijska stanica Novi Grad u Sarajevu, kao i osnovne škole u ovom gradu Vladislav Škarić, Malta i Behaudin Selmanović, zatim vrtić Lastavica u Sarajevu, Osnovna škola Hilmi Ef. Šarić u Tarčinu, Dom zdravlja Mostar i Osnovna škola Domanovići u Čapljini, kao i Osnovna škola Dragočaj u Banja Luci i vrtić Tirol u Derventi, naveo je UNDP u pozivu za podnošenje ponuda.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o izdvajanju 400.000 maraka za proširenje ove javne ustanove. Taj iznos postao je sastavni dio Plana kapitalnih investicija opštine Derventa za ovu godinu i njime će se vrtić, prema najavama, biti proširen za 500 kvadrata korisne površine.
(IZVOR: Derventa Cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA