Logo-Glas

DERVENTA: Zahvalnice za pruženu ruku humanosti

3. Decembra 2019.

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. decembra, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Radislav Kujundžić danas je istaknutim volonterima uručio zahvalnice Crvenog krsta RS.

Zahvalnice za pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema čovjeku dobili su Kata Stupar, Zaim Mujkanović, Đuro Stojić, Marko Kuzmanović, Slađan Bogdanović, Branko Nikolić i Ostoja Tanasić.

Mujkanović, koji je volonter od 2002. godine, kaže da smatra da ljudima uvijek treba pomoći.

– Ova zahvalnica mi mnogo znači, iako na neki način predstavlja priznanje za ono što bi svaki normalan čovjek trebalo da radi u životu – rekao je Mujkanović.

Humanitarnim radom Kata Stupar se bavi još od studentskih dana i smatra da je humanost najljepša ljudska vrlina.

– Kada sam doselila ovdje u Derventu 1996. godine, odmah sam se pridružila Crvenom krstu i dugi niz godina sam vodila podmladak ove organizacije, pripremala đake i zajedno sa njima učestvovala na svim takmičenjima. Mogu da se pohvalim jednom lijepom uspomenom, a to je da sam osvojila tri prva mjesta na republičkom takmičenju u Palama. Čitav radni vijek djecu sam učila najljepšim vrlinama koje svaki čovjek treba da ima – istakla je Stupareva.

Opštinska organizacija Crvenog krsta, povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, nedavno je organizovala druženje volontera Crvenog krsta Derventa.

(IZVOR: Derventski list)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA