Logo-Glas

Derventskim pčelarima oprema vrijedna 100.000 maraka

5. Aprila 2019.

Derventskim udruženjima pčelara „Lipa“ i „Zlatna pčela“ danas je uručena oprema za pčelarstvo vrijedna nešto više od 100.000 maraka u okviru treće komponente IFAD projekta.

Iz “Zlatne pčele” su se pohvalili da je udruženje postalo bogatije za dizalicu za košnice, nove vrcaljke, sunčane topionike i drugu opremu vrijednu 50.000 maraka, koju će koristiti 25 pčelara aktivnih u društvu. Od 45 članova “Lipe”, 25 će koristiti rosfrajni program za vrcanje i transport meda vrijedan 64.000 maraka, tako da je taj dio proizvodnje zaokružen, rekli su predstavnici udruženja prilikom predaje opreme.

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić zadovoljan je saradnjom opštine sa Međinarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

– Do sada je zajedničkom saradnjom opštine Derventa, Ministarstva poljoprivrede, IFAD-a i različitih udruženja u Derventu uloženo najmanje million maraka. Jedan takav značajan projekat je vodovod “Lipe”, vrijedan 700.000 maraka, dok je desetak “manjih” projekata, koje je lokalna zajednica takođe podržala, vrijednosti oko 340.000 maraka, pojasnio je Jeftić.

Prošlog mjeseca, preko istog projekta, “Farma Sočanica” dobila je 10 priključnih mašina, a zadruga „Agroposavinafarm“ novi moto-kultivator i gredičar.

Pomenuta udruženja i opština Derventa učestvovali su u vrijednosti projekta u iznosu od 30 odsto, dok je ostatak finansirao Međinarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD).

(IZVOR: Derventa Cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA