Logo-Glas

Devet stvari koje će naljutiti svakog ginekologa

6. Avgusta 2017.

doktorŽene su zaista kompleksna bića, a “doktori za vaginu” to najbolje znaju. Svakodnevno se susreću sa stvarima koje ih naljute kada su njihove pacijentkinje u pitanju. Više od jedne trećine pacijentkinja ne voli da ih pregleda muškarac…

Sajt Distractify napravio je anketu među ginekolozima i došli su do devet stvari koje nikako ne žele da njihove pacijentkinje rade ili kažu kada dođu na pregled.

1. Kada otkažu zakazani pregled zbog menstruacije

“Nema veze ako imate ciklus. Samo obavijestite doktora i nema potrebe da vam bude neprijatno. Jedini problem je to što analiza uzorka može da bude netačna, ali i to se rijetko dešava. Uradio sam na desetine takvih pregleda i laborant se nije bunio”, izjavio je jedan doktor.

2. Kada žene ne spuste zadnjicu do kraja stola za pregled

“Svima to treba napomenuti, a od suštinske je važnosti za rad.”

3. Kada muškarci prisustvuju pregledu

“Uđu zajedno sa ženom, govore u njihovo ime šta misle da nije u redu, govore vam: ‘Pogledaj tamo’ i slično. A, na kraju vam kažu da se brinu što žena nije raspoložena za seks kao ranije”, ispričao je doktor iz Teksasa.

4. Kada dolaze sa znanjem s interneta, kao da su eksperti

“Ona je pročitala nešto na nekom hipi blogu i ubjeđuje vas da je potpuno u pravu. Nema mnogo takvih žena, ali oduzimaju nam puno energije.”

5. Kada pacijentkinje traže hormone zato što nemaju želju za seksom

To nema veze sa hormonima, nego sa emocijama. Možda se svađate sa partnerom, ili ste se tek porodili, pa vam nije do seksa. Jedini izuzetak su žene u klimaksu.

6. Kada žene ne traže doktoricu, ali im je problem da ih pregleda muškarac

doktorJedna trećina pacijentkinja ne voli da ih pregleda muškarac. To je psihološki opravdano i čest je slučaj sa ženama koje su pretrpjele seksualno nasilje. Ako je to slučaj, nije sramota tražiti “žensku ruku”.

7. Kada se izvinjavaju zbog viška stidnih dlaka ili drugih dlaka

“Mnoge pacijentkinje se čak izvinjavaju zato što nisu obrijale noge. Ja to ne primjećujem, niti sam čula da kolege uopšte obraćaju pažnju na dlake”, rekla je doktorica iz Kalifornije.

8. Kada pacijentkinje skrivaju simptome

“Naša je odgovornost da pomognemo. Neki problemi su veoma neprijatni, ali mi ih viđamo svaki dan. Nema mjesta za stidljivost. Kada sam pitala jednu ženu koliko dugo osjeća svrab, rekla je da su godine u pitanju. Ispostavilo se da je u pitanju rak.”

9. Kada kriju koje lijekove uzimaju

Bez obzira da li su prepisani ili su u pitanju obični vitamini, važno je da doktor zna za njih. Recimo, ako su u pitanju lijekovi za pritisak ili za smirenje, nema opravdanja što se krije taj podatak.
(Fokus.ba)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA