Logo-Glas

Dević: Mladi i obrazovani ne smiju biti bez posla!

10. Oktobra 2014.

Bojan DevićDOBOJ – Bojan Dević, rođen 10. 4. 1988. godine u Doboju, dijete je odlikovanog RVI i unuk poginulog borca. Magistrirao je u Beogradu na jednom od najprestižnijih univerziteta na ovim prostorima. Najveći apsurd jeste činjenica da kao i većina njegovih obrazovanih vršnjaka nema posao. Upravo to je jedan od razloga njegove kandidature za poslanika u Narodnoj skupštini RS.

– Ne mogu gledati kako mladi, obrazovani ljudi nemaju posao i samo čekaju da im se ukaže prilika da glavom bez obzira pobjegnu iz Republike Srpske. Najžalosnije je to što se djeca visokih državnih funkcionera zapošljavaju preko veze iako imaju slabije preduslove za neko radno mjesto od ostalih kandidata, dok mi, djeca RVI i poginulih boraca čekamo na zaposlenje godinama, čak i kada dolazimo sa sjajnim predispozicijama – počeo je Dević priču za Glas Regije.

Razočaran je iskorištavanjem mladih u svrhu predizborne kampanje.

– Pred svake izbore političke partije sjete se mladih i njihovih problema, koriste ih za svoju promociju, a kada prođu izbori zaborave da i postojimo. Upravo zato se moramo više aktivirati u politici da sami krojimo svoju budućnost kada drugi to ne žele. Pozivam mlade da izađu na izbore i izaberu one za koje su sigurni da će im obezbijediti bolju budućnost – rekao je Dević.

Ističe da je nepotizam jedan od gorućih problema našeg društva.

– Nije problem samo to što vladajuća struktura zapošljava svoju djecu preko veze. Iz toga proizilaze mnogo veći problemi. Na odgovornim pozicijama se često zapošljavaju nekvalitetni kadrovi što dalje uzrokuje probleme u ekonomiji, privredi i još mnogočemu. To moramo zaustaviti – kaže odlučno kandidat Koalicije Borci za novu politiku.

Bojan Dević bio je nestranačka ličnost do ovih izbora, ali prema njegovom priznanju stanje je krajnje alarmantno zbog čega se odlučio da krene u borbu za bolje sutra. On je kandidat Koalicije Borci za novu politiku za NS RS u Izbornoj jedinici 5 (Doboj – Teslić – Petrovo).

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA