Logo-Glas

Dječaci iz Pelagićeva osvojili turnir u Minhenu

28. Marta 2016.

Шамац - турнир Бајерн трофеј - екипа

ŠAMAC
– Škola fudbala “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva pobjednik je Međunarodnog fudbalskog turnira “Bajern trofej” u konkurenciji dječaka rođenih 2005. godine.

Na turniru odigranom od 25. do 27. marta dječaci iz Pelagićeva su nakon osvajanja prvog mjesta u kvalifikacionoj grupi, u polufinalu savladali ekipu “Zakopane” iz Poljske sa 4:0, da bi u finalu bili bolji od ekipe “Bruđerio” iz Italije sa 1:0.

Predsjednik Škole fudbala “BAAP Evrogol” Nikola Šarkanović rekao je Srni da je prekrasan osjećaj biti najbolji u tako jakoj konkurenciji.

– Uspjeli smo još jednom dokazati da imamo izuzetno kvalitetne dječake na našem području, koji se ravnopravno mogu nositi sa svim ekipama u Evropi. Igrali smo sa ekipama iz Poljske, Belgije, Njemačke i Italije – naglasio je Šarkanović.

On je rekao da su stigle brojne čestitke od zvaničnika UEFA za igru tima iz Pelagićeva.

– Ovaj ogroman uspjeh otvara nam brojne puteve. Dovoljno je reći da smo bili jedina ekipa sa prostora Balkana na turniru – dodao je Šarkanović.

U pauzi između utakmica, igrači i rukovodstvo škole posjetili su i stadion “Bajerna” iz Minhena “Alijanc arenu”.

– Imali smo priliku da je obiđemo u potpunosti, vidimo gdje borave fudbaleri ‘Bajerna’, fantastičan fudbalski teren i sve prateće objekte. Sve je bilo odlično – istakao je mladi fudbaler Đorđe Nikić.

Odličan uspjeh mladi fudbaleri iz Pelagićeva ostvarili su u konkurenciji 120 ekipa iz 18 evropskih država, a turnir je organizovala UEFA agencija za omladinski fudbal “Evro-športring”.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA