Logo-Glas

Djed Mraz iz Lipovice

23. Decembra 2015.

Srn2015-12-23_102586_2

PELAGIĆEVO
– Mićo Patković iz zaseoka Lipovica u Pelagićevu, u vrijeme novogodišnjih praznika, ostavlja auto-mehaničarske poslove i oblači odijelo Djeda Mraza.

Patković kaže da je njegova misija da obraduje djecu i da svake godine prikupi dovoljno paketića za mališane iz svog zaseoka.

On ističe da ga je ljubav prema djeci podstakla da prije desetak godina obuče odijelo Djeda Mraza.

– Mnogo volim djecu, pogotovo kada znam da će ih moj dolazak obradovati i izmamiti osmijehe. Tada nema kraja mojoj sreći. Svi već znaju da je moje radno vrijeme u auto-mehaničarskoj radionici krajem decembra prilagođeno obavezama Djeda Mraza – priča Patković.

Пелагићево - Дјед Мраз са малишаним

Ovaj auto-mehaničar dodaje da za rad ima i preciznu tarifu, koju ni uprkos teškoj ekonomskoj situaciji nije mijenjao.

– Za svoj “rad” ne uzimam novčanu naknadu, nego isključivo dobijam u “naturi”. Kada me prijatelji zovu da njihovoj djeci donesem paketić, kao protivuslugu tražim – paketiće. Kada skupim 30 paketića, moj posao je završen, jer sam skupio dovoljno paketića za mališane u mom zaseoku Lipovica – ističe Patković.

Zaselak Lipovica u Pelagićevu broji 15 domaćinstava, a poznat je kao zaselak sa najviše djece, što je Patkoviću bio dodatni motiv da postane Djed Mraz.

– Pred svaki Božić, naš najradosniji praznik, u kući organizujem veselje za najmlađe komšije. Tada pozovem svoga kolegu, Djeda Mraza, da podijeli paketiće koje sam prikupio. Nakon toga, slijedi obavezan vatromet, koji mojim malim drugarima ostaje duboko u sjećanju – kaže Patković.

(IZVOR: SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA