Logo-Glas

Djevojka mahala momku i pala s petog sprata

19. Maja 2017.

20170519145653_426964DERVENTA – Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci bore se za oporavak Milice Atlagić (19), maturantkinje gimnazije iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana na petom spratu u Njegoševoj ulici 52 u ovom gradu.

Do pada je došlo u trenutku kada je djevojka imala namjeru da mahanjem sa terase isprati svog mladića, takođe maturanta, koji ju je te večeri dopratio do stana.

Samo velikim čudom djevojka je, sa povredama kičme i nogu, preživjela direktan pad sa oko 20 metara visine na beton ispred zgrade.

Roditelji devojke, Radmila i Milanko Atlagić, suznih očiju se prisjećaju da je Željko Đekić (19), maturant srednje informatičke škole, Milicu, s kojom je u vezi godinu i po, dopratio da samih vrata njihovog stana na petom spratu. Kao i uvijek, Milica je izašla na terasu da ga još jednom pozdravi. Tom prilikom, ona se najvjerovatnije okliznula na terasi mokroj od kiše i pala s gotovo 20 metara visine.

– U jednom momentu, čuli smo vrisak. Predosjećajući neku nevolju, izašli smo na terasu. Noge su nam se odsjekle, pogotovo kada smo čuli zapomaganje i vidjeli panično okupljanje ljudi ispred naše zgrade – pričaju Radmila i Milanko, s kojima je u to vrijeme u stanu bila i mlađa kćerka Marija.

Željko Trivić, jedan od prvih komšija Atlagića, iz svog stana prvo je čuo udarac koji ga je podsjetio na udar automobila u metalna vrata garaže.

– Potom je, za koji sekund, odjeknuo vrisak – kaže Trivić.

Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića, pacijentkinja M. A. (1998) primljena je s prelomom kičme u dva nivoa sa paraplegijom i prelomom obje potkoljenice. Pacijentkinja je hirurški zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se nastavak liječenja u vidu fizikalne terapije u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Među prvima je u pomoć Milici pritekao upravo njen dečko Željko, koji je u međuvremenu izašao iz zgrade. Naši sagovornici ističu da je, u panici, došlo do konfuzije kada su pojedini prolaznici intervenisali uz povike “pusti djevojku, zovite policiju”, misleći da je riječ o incidentu u kojem “momak maltretira curu”.

– Srećom, uz pomoć Željka i ostalih komšija i prolaznika, uspjeli smo da pomognemo Milici, koja je bila u polusvjesnom stanju. Ubrzo su pristigla kola Hitne pomoći, koja su je prevezla u dobojsku bolnicu, a potom u UKC Banjaluka – kaže otac Milanko.

Niko iz porodice Atlagić, koja je usljed proteklih ratnih sukoba iz Petrovca izbjegla u Derventu, nema stalni posao. Majka Radmila je odnedavno ostala bez posla u firmi u kojoj je pravila peciva. Otac Milanko je poznat kao izuzetno vrijedan radnik, koji koristi svaku priliku da djeci i porodici obezbijedi pristojan život.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu da to učine uplatom na žiro račun: Nova banka AD 55500881252498/28 – za Atlagić (Milana) Milanko. Tim povodom mogu da se jave i na Milankov telefon 065/871299.
(IZVOR: Nezavisne/novosti.rs)

Čitajte još

Dobojlija uhapšen u Derventi: Vozio sa 2,86 promila alkohola u organiz... // DERVENTA - Derventska policija uhapsila je juče vozača A.N. (1957) sa područja grada Doboja kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u o...
U Derventi prikupljeno 120 doza krvi // DERVENTA - U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Derventi, prikupljeno je 120 doza dragocjene tečnosti. Organizato...
DERVENTA: Obilježen Dan oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu // DERVENTA - U Derventi je obilježen 19. april - Dan oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu, u kojem je 1.350 stanovnika ove opštine u...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA