Logo-Glas

Do kraja godine dostaviti potvrdu o životu

13. Novembra 2014.

penzioneri penzijaFond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske poziva sve korisnike sa prebivalištem van Republike Srpske da do kraja ove godine dostave potvrdu o životu za 2015. godinu radi nastavka isplate penzija.

Fond je za korisnike sa prebivalištem van Republike, njih 44.790, prethodno, putem pošte na kućne adrese dostavio obrazac potvrde o životu.

Iz Fonda podsjećaju da je potrda o životu ispravna ako je ovjerena kod nosioca penzijskog osiguranja u državi prebivališta, suda, opštinskog organa, notara ili kod diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u zemlji prebivališta. 

Potvrda o životu dostavlja se u nadležnu-isplatnu filijalu Fonda PIO i može se dostavljati odmah, a najkasnije do 31. decembra.

Korisnicima van Republike na penzijskom čeku za oktobar upućena je pisana poruka o potrebi blagovremenog dostavljanja potvrde o životu. Ova poruka biće upućena i na penzijskom čeku za novembar i decembar.

Za nove korisnike van Republike Srpske potvrda o životu obezbjeđuje se kod nadležne filijale, u postupku rješavanja o pravu.

Obrazac potvrde o životu može se preuzeti i na internet stranici Fonda PIO.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA