Logo-Glas

DOBOJ: Bivši ministar odbrane osumnjičen da je nezakonito vadio šljunak

29. Maja 2019.

BANJALUKA – Protiv Milana Ninkovića (76) i preduzeća “Dijamant” Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su protivzakonito zauzimali i eksploatisali prirodna bogatstva i dobra i za krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, pišu Nezavisne.

Na taj način je, kako saznajemo, pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

Kako su naveli iz MUP-a Republike Srpske navodeći inicijale, Ninkovića sumnjiče da je kao osnivač i direktor privrednog društva iz Doboja, u namjeri prikrivanja nezakonite eksploatacije mineralnih sirovina, svojim potpisom i pečatom društva ovjerio ugovor o poslovnoj saradnji sa neistinitim sadržajem.

Kako se dalje navodi, taj falsifikovani ugovor predočavao je nadležnim inspekcijskim organima prilikom inspekcijskog nadzora.

“Takođe, na osnovu ovog ugovora, lice M.N. je od januara 2014. do decembra 2018. godine, kršeći odredbe Zakona o vodama Republike Srpske, organizovalo, vodilo i nadziralo iskop i dislokaciju mineralne sirovine – riječnog šljunka, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršilo dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima, za što su ispostavljane fakture i izvršena je naplata”, ističu u MUP-u RS.

Kako navode iz MUP-a, navedenim radnjama privrednom društvu iz Doboja pribavljena je protivpravna imovinska korist u iznosu većem od dva miliona maraka.

Ninković je, inače, bivši ministar odbrane RS, te jedan od osnivača i bivših visokih funkcionera SDS-a. Takođe, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Ninkovića, Borislava Paravca (bivši srpski član Predsjedništva BiH), Andrije Bjeloševića i Milana Savića za ratne zločine nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom na području Doboja i Teslića od maja 1992. do kraja 1993. godine. Paravac je u to vrijeme bio predsjednik, a Ninković član Kriznog štaba opštine Doboj, Bjelošević načelnik Centra službi bezbjednosti Doboj, dok je Savić bio njegov zamjenik. U Sudu BiH je u toku sudski proces zbog ovog slučaja.

(IZVOR: Nezavisne/FOTO: Ilustracija)

Komentari

One Response to DOBOJ: Bivši ministar odbrane osumnjičen da je nezakonito vadio šljunak

  • U toku veceri, najkasnije sutra imate reagovanje, demant ili kako vec. Molimo Vas da objavite i dokumentaciju u prilogu. U svakom slucaju sudski epilog je izvjestan. I naravno protiv “inspektora” Dukica po privatnoj osnovi

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA