Logo-Glas

DOBOJ: Djeca otputovala na ljetovanje u Bečiće

7. Avgusta 2018.

Добој - Богданић - социјализација дDOBOJ
– Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić ispratio je jutros 34 djece iz ove lokalne zajednice na ljetovanje u Bečiće.

Bogdanić je rekao novinarima da je ove godine, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, planirano da projektom “Socijalizacija djece Srpske” bude obuhvaćeno novih do 1.800 djece, kroz 14 smjena u vremenskom periodu od 20. maja do 21. septembra.

Riječ je o mališanima koji u Bečiće idu u okviru desete ovogodišnje smjene, a sa njima će ljetovati i djeca iz Trnova, Prijedora, Ljubinja, Sokoca i Rogatice.

– Ovo je najbolji projekat koji Vlada finansira jer je riječ o djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci sa posebnim potrebama i sličnim kategorijama – izjavio je Bogdanić.

On je dodao da Vlada Srpske za projekat godišnje izdvoji više od milion maraka.

Bogdanić je izrazio zadovoljstvo što ovakav projekat omogućava da se djeca druže, odu na more, da se, na neki način, socijalizuju i upoznaju sa mališanima iz drugih gradova i opština.

On je najavio da će projekat “Socijalizacija djece Srpske” biti nastavljen i u narednom periodu i, ako bude prilike, obuhvatiti veći broj djece.
Potprepredsjednik Skupštine grada Doboj Miloš Bukejlović rekao je da gradska uprava i lokalni centar za socijalni rad tradicionalno obezbjeđuju prevoz djece i prigodan džeparac.

Добој - Богданић - социјализација дDirektor Centra za socijalni rad u Doboju Olivera Nedić rekla je da ova lokalna zajednica ima veće potrebe za ovu vrstu socijalizacije djece, ali da se one kompenzuju kroz druge projekte i sa nevladinim organizacijama, te sa gradovima, između ostalih iz Slovenije i Holandije.

Javni fond za dječiju zaštitu projekat realizuje na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Srpske sa ciljem zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.

Putem ovog projekta u prethodnim godinama na jadranskoj obali ljetovalo je oko 23.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Republike Srpske.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA