Logo-Glas

DOBOJ: Đorđe Lukić šahovski šampion Republike Srpske

15. Aprila 2019.

Od 12-14.aprila 2019. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 26.Kadetsko i omladinsko šahovsko prvenstvo Republike Srpske. Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 156 takmičara iz cijele Republike Srpske.

Sedmogodišnji Đorđe Lukić iz Doboja, učenik II razreda Osnovne škole „ Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj, član šahovskog kluba „ Mladost“ iz Teslića je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju i pobjednički pehar na republičkom turniru za mlade šahiste te stekao titulu ŠAMPIONA REPUBLIKE SRPSKE.

Turnir se igrao u prostorijama „ Sveti Stefan“ u Dvorovima od 12-14.aprila sa tempom igre od 60 minuta po igraču.

Sedmogodišnji Lukić je nastupao u grupi dječaka do 8 godina gdje je učestvovalo ukupno 17 iskusnih takmičara. Lukić je u odigranih sedam partija zabilježio 6 pobjeda i samo jedan poraz.

Kao prvak Republike Srpske stekao je pravo učešća na prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se ove godine organizuje u Dvorovima od 09-12. maja.

Odlazak na prvenstvo Republike Srpske kao i na predstojeće prvenstvo BiH sedmogodišnjem Đorđu Lukiću je omogućio gradonačelnik Grada Doboja gosp. Boris Jerinić koji je mladom šahisti iz Doboja pružio ogromnu podršku na čemu smo mu veoma zahvalni!

GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA