Logo-Glas

DOBOJ: Gera smešten u starački dom

15. Aprila 2018.

20-ss-gera_620x0DOBOJ
– Svojevrsni humani gest preuzeo je grad Doboj prema jednom od njegovih zaštitnih znakova, Branislavu Nikiću (62), koji po tradiciji pune dve decenije za verske pravoslavne praznike zimi skače u reku Bosnu.

Uz nimalo lagan izbeglički život, smrću majke je ostao bez ikoga svoga, a Nikića je nedavno zadesila i nevolja kada je slomio nogu na ledom okovanoj dobojskoj ulici. Nije se mogao kretati, niti je imao ko da se brine za njega, a kako je privremeni smeštaj našao u napuštenoj zgradi prigradskog naselja Usora, zaista je živeo u teškim uslovima.

Ta informacija došla je i do nadležnih u Gradskoj upravi pa je na inicijativu gradonačelnika Obrena Petrovića, Nikić prebačen u Dom za stara i iznemogla lica na Preslici. Ova ustanova se najvećim delom finansira iz gradskog budžeta, pa je izabrana za zbrinjavanje hrabrog skakača kojeg sugrađani više znaju po nadimku Gera.

Najčešće je, sve do ove godine, sa gradskog mosta Nikić skakao u reku u januaru za Božić i Bogojavljanje. Obično je to bilo kada je temperatura ispod nule.

– Skakao sam i kada je bilo i minus 12 stepeni i nisam imao bilo kakvih posledica, verovatno zbog toga što nikada nisam spavao u zagrejanoj prostoriji – kaže Nikić, za “Novosti“, pred trajno zbrinjavanje.

Ovaj prognanik iz Zavidovića od dolaska u Doboj dugo je radio kao ispomoć u jednom ugostiteljskom objektu gde je bio zadužen za loženje vatre u pečenjarama. Privremeno zaposlenje je zatim dobio u “Železnicama RS”, a spletom okolnosti nikada nije imao stalnih primanja.

(IZVOR: Novosti.rs)


 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA