Logo-Glas

DOBOJ: Izložba polaznika Škole crtanja “Pikaso”

27. Juna 2018.

Добој - изложба радова школе ПикасоDOBOJ
– U Doboju je sinoć otvorena izložba radova polaznika Škole crtanja “Pikaso” i Kreativne radionice “Mali Pikaso”, koja će za posjetioce biti otvorena do 30. juna.

Nastavnica Mirjana Mladenović rekla je da je u petom ciklusu škole učestvovalo oko 17 polaznika uzrasta od šest do 56 godina.

– Izloženi radovi su različiti po motivima i tehnikama rada, tako da imamo portreta, pejzaža i radova iz oblasti primijenjene umjetnosti, te skulptura u fazi izrade – izjavila je novinarima Mladenovićeva.

Ona je zadovoljna dostignutim uspjehom polaznika koji, kako ocjenjuje, omogućava uvod u ozbiljnije grafičke tehnike u narednom ciklusu.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić podsjetila je da se škola crtanja održava već petu godinu, i da ima nemjerljiv doprinos u školovanju umjetničke javnosti te razvoju kreativnosti.

Добој - изложба радова школе ПикасоGradonačelnik Doboja Obren Petrović tokom otvranja izložbe izrazio je nadu da će polaznici škole stasati u velike umjetnike, te pozitivno promovisati ovu lokalnu zajednicu.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA