Logo-Glas

DOBOJ: Kandidati tvrde da su pokradeni unutar vlastite stranke

4. Oktobra 2016.

snsd-dodik-1328585176-91847

DOBOJ – Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Gavrić zatražio je danas da izbori na pojedinim biračkim mjestima u Doboju budu ponovljeni jer su neki kandidati oštećeni izbornim inženjeringom tokom prebrojavanja glasova, a za to okrivljuju pojedince unutar SNSD-a i Gradsku izbornu komisiju /GIK/.

Gavrić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je izborna volja građana “prekrojena nakon zatvaranja biračkih mjesta” i istakao da ovo tvrdi na osnovu originalnih izvještaja dostavljenih Izbornom štabu Gradskog odbora SNSD-a i onih koje je objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH, a koji nisu podudarni.

Tijana Vasiljević Stokić, koja tvrdi da je oštećena, ističe da je sa 2.100 glasova prebrojanih do 4.00 časa ujutro bila na četvrtom mjestu unutar liste SNSD-a, ali da je prebrojavanjem glasova sa preostalih 50 biračkih mjesta do 9.00 časova dobila još samo 80 glasova.

Jedan od nezadovoljnih odborničkih kandidata SNSD-a – Stojan Aleksić kaže da je “unutar ove stranke došlo do inženjeringa” i da su liste, umjesto u Izborni štab, “išle na peglanje” na druga mjesta u korist određenih unutarstranačkih favorita.

Todor Čolić, koji takođe tvrdi da je oštećen, kaže da prema podacima CIK-a BiH na pojedinim biračkim mjestima nije imao nijedan glas iako ima potvrdu rodbine da je glasala za njega.

I kandidat Lazo Tripunović kaže da je glasao na biračkom mjestu Mala Bukovica – b, ali da, prema zvaničnim podacima, na ovom mjestu nije evidentiran glas za njega.

Nosilac liste SNSD-a Zoran Blagojević najavio je da su GIK-u upućeni prigovor i zahtjev za posebno prebrojavanje glasova na pojedinim biračkim mjestima, nakon čega očekuje drugačiji raspored kandidata ove stranke za ulazak u Skupštinu grada.

Niko od učesnika konferencije za novinare nije imenovao lica koja su vršila unutarstranački inženjering.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to DOBOJ: Kandidati tvrde da su pokradeni unutar vlastite stranke

  • Naravno da su krali!
    Najvise su se kako vi kazete peglali glasovi za vulicku,gajica,gavrica,radju…vecina je bilo blokirano da se cak upise i dobijeni glas,tako da pojedinci koji su mozda i bili u trci za odbornicku stolicu nisu imali teoreske sanse.
    Vulicka je imala svoje posmatrace,clanove komisije koji su radili za odabranu ekipu,skoro na svim birackim mjestima grada Doboja.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA