Logo-Glas

DOBOJ: Ko je došao, a ko nije na prijem povodom Božića i Dana Republike

9. Januara 2019.

20190109162027_516976DOBOJ
– Ove godine, za razliku od prethodnih, nije bilo iznenađenja, te niko od bošnjačkih funkcionera i odbornika nije došao na prijem koji je povodom Božića i Dana Republike organizovala dobojska Gradska uprava, ali su se zato svi ostali nadmetali da u superlativu govore o novim vjetrovima koji duvaju u Doboju.

Smatrajući da je Dan Republike neustavan, prijemu nisu prisustvovala po dva odbornika SDA i SDP-a, Amir Hurtić, Sevlid Hurtić, Esmin Mahmutović, te Izaim Hadžikadunić, kao ni predsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević (SBiH), ali jeste Bajro efendija Džafić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj.

Umjesto provjeravanjem ko se odazvao, a ko nije pozivu na prijem, većina odbornika se radije pozabavila efektima otopljavanja odnosa lokalne i republičke vlasti i vanrednim izborima za gradonačelnika Doboja.

– Zaista je dobro da se i lokalna vlast, da kažem, pregrupisala na vladajuću strukturu i da će se napraviti posebnu vezu prema Vladi RS i to će za lokalnu zajednicu značiti mnogo, jer ako nemate vezu sa Vladom RS, vrlo teško je ostvariti određene projekte – smatra Zoran Blagojević, odbornik SNSD-a.

Slađan Jović, nezavisni odbornik (DEMOS), rekao je da će sigurno lakše da funkcioniše Skupština grada, gdje su sve stranke zauzele stav u pogledu jedinstvenog kandidata za gradonačelnika.

– Smatramo da će taj kandidat lakše i bolje, kada pobijedi za gradonačelnika, da povede Doboj u bolje sutra – kazao je on.

Boris Jerinić, zamjenik gradonačelnika, najavio je da u 2019. predstoji realizacija značajnih projekata.

– Da počnemo sa izgradnjom sportske dvorane i nove bolnice, dijela dionice autoputa 5c, kružnih tokova na magistralnom putu M-17… Najveći projekat je zaštita grada od poplave, imamo projekat urađen u dva dijela. Jedan je od ušća rijeke Usore do Japanskog mosta, drugi od Japanskog mosta do Bara – izjavio je Jerinić.

Ti projekti svakako zaslužuju podršku PDP-a, rekao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, ali su spremni i da kritikuju i izađu iz skupštinske većine ako se ne bude radilo na realizaciji.

Kapitalni projekti bi, smatra Ratko Močić, nezavisni odbornik (Ujedinjena Srpska) i lokalni privrednik, trebalo da donesu u Doboj i nova radna mjesta, najprije u oblasti građevinarstva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA