Logo-Glas

DOBOJ: Mektić da povuče izjavu, a Savez za promjene da zastupa interese Srba

13. Februara 2018.

a8fd352df9d25e92209e93578eda86b8_LDOBOJ
– Udruženje “Branioci grada Doboja 2. maj 1992” pozvali su danas ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da povuče izjavu da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, a članice Saveza za promjene da zastupaju interese srpskog naroda, a ne da rade protiv njega.

– Pozivamo ga /Mektića/ da povuče izjavu i da primjeni moralni čin 21. vijeka i da da ostavku – rekao je portparol Udruženja Radenko Nikolić, dodavši da bi Mektić kao visoki funkcioner trebalo da se bavi počioniocima ratnog zločina nad Srbima.

Nikolić je na konferenciji za novinare pozvao članice Saveza za promjene da imenuju stručne kadrove na visoke funkcije u institucijama BiH, jer, kako navodi, “ovako više ne ide”.

On je pozvao nadležne da utvrde kakvim aktivnostima se bavi udruženje “Askeri” iz Sarajeva pod patronatom povratnika iz Sirije, koji mladu bošnjačku djecu obučavaju vojničkim vještinima, a ministra Mektića “da se ne plaši i objavi imena odgovornih”.
– Djeci u kampovima treba dati loptu, a ne gume. Ne daju se plastične puške već koševi – poručio je Nikolić, komentarišući “Zimski kamp” od 16. januara koji je organizovalo udruženje “Askeri” na privatnom Sportsko-rekreativnom centru “Jelen” u Jelah polju u opštini Tešanj.

Nikolić je poručio da srpski narod nije genocidan i da nije nikoga ubijao, već se branio.

– U odbrani grada Doboja poginulo je 1.600 pripadnika Vojske Republike Srpske i oko 300 civila – podsjetio je Nikolić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je nedavno za “Večernji list” da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”.
(IZVOR: SRNA/foto:Dobojski.info)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA