Logo-Glas

DOBOJ: Mjesne zajednice ispostavile spisak želja

5. Novembra 2018.

dobojDOBOJ
– Spisak želja za 2019. godinu ispostavile su mjesne zajednice dobojskoj vlasti na javnoj raspravi za nacrt budžeta za sljedeću godinu, a da li će i koliko novca dobiti niko im nije mogao obećati.

Mještane Sjenine Rijeke, Gornje i Donje Paležnice te Sjenine i Poriječja obradovalo bi kada bi iz gradske kase bila odobrena sredstva za novi most ka Gračanici u FBiH, za koji su prije tri godine izradili projekat, koji su ranije kandidovali na konkursima raspisivanim u FBiH, ali bez uspjeha.

– Postojeći je dotrajao, pola ga stoji u zraku, mi imamo strah, nema ograde. Mi smo sada sami izgradili privremenu, drvenu ogradu – pojasnio je Refik Mešinović, predsjednik MZ Sjenina Rijeka. Mještanima Ritešića takođe su potrebne pare, ali ne za most, nego za vodovod.

– Napravili smo jedan bazen kapaciteta 100 kubika i tražimo od grada Doboja i svih državnih organa da pomognu izgradnju tog vodovoda, jer imamo dosta Hrvata koji se vraćaju na svoja ognjišta, ali situacija je najteža s vodosnabdijevanjem – naveo je Zoran Gajić, predsjednik MZ Ritešić.
On kaže da je za vodovod, od kojeg bi koristili imali ne samo mještani Ritešića, nego i Bukovca i dijela Majevca, potrebno oko 650.000 KM, a njegovu izgradnju bi finansirali i mještani.

U nadležnom odjeljenju su zapisali želje mjesnih zajednica, ali nisu detaljisali da li će one biti ispunjene.

– Nacrtom budžeta za 2019. planirana su ukupna sredstva u iznosu od 35.560.000 KM. Kao i dosad, budžetom su planirana sredstva kroz nadležna odjeljenja za finansiranje određenih projekata na području mjesnih zajednica – kazao je Miroslav Kršić, načelnik Odjeljenja za finansije.

Ono što je sigurno je da u budžetu ni naredne godine neće biti Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, koja je krajem 2017. odlukom lokalne vlasti izbačena iz gradske kase.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA