Logo-Glas

DOBOJ: Mobilizacija članstva počela, ali se karte još ne pokazuju

5. Februara 2018.

Opšti Izbori BiH 2014DOBOJ
– Borba za sedam poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini RS iz Izborne jedinice 2 mogla bi biti zanimljiva, a iako je mobilizacija članstva već počela, stranački čelnici u Doboju ne pokazuju karte.

– Nismo mi ništa još govorili o listama, jedino što smo na sjednici Regionalnog odbora donijeli odluku da nosilac liste, s obzirom na izborni rezultat, bude iz Teslića. To je dogovor na nivou opštinskih odbora Stanari, Petrovo, Teslić i našeg Gradskog odbora. Nemamo ime nosioca, ali će biti iz Teslića, oni će odrediti – izjavio je Siniša Đorđević, predsjednik dobojskog PDP-a, te dodao da “najvjerovatnije neće biti kandidat jer je završio tu priču”.

O svojoj kandidaturi nije želio da govori ni Mihnet Okić, predsjednik ovdašnje SDA, i aktuelni poslanik te partije u Narodnoj skupštini RS, kao ni o potencijalnim ostalim kandidatima.

– Malo je neozbiljno govoriti o kandidaturama, priču o tome neki koriste u dnevno političke svrhe. Mi smo ozbiljno pristupili tome, pregovori su u toku i za neko izvjesno vrijeme će se znati. Još nije ni odlučeno o koalicijama, moraju se svi usaglasiti – kazao je Okić, koji se potom zaputio na stranački sastanak u Sarajevo.
Dok predsjednici stranaka u centralama pregovaraju, oni koji žele da budu na kandidatskim listama su već na terenu, lobiraju među biračkim tijelom, a stranačke aktivnosti su od početka godine upadljivo pojačane.

– Svakako koračamo ubrzano da bismo stigli mnoge koji su već odranije imali formirane odbore i koji lagano mogu samo da obilaze članstvo. Mi moramo da budemo mnogo brži kako bismo uspjeli sve to da stignemo – navodi Rankica Panić, predsjednica dobojskog Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

Skrštenih ruku ne sjede ni u dobojskom SNSD-u, u kojem se bave strukturom članstva.

– Mi imamo mnogo članova u našoj partiji, ali ne mogu se baš pohvaliti sastavom tih članova – kaže Uroš Gostić, lider SNSD-a u Doboju, te dodaje da o izbornoj kampanji neće uopšte da priča, pogotovo ne o kandidatima za liste.

Političku karijeru u Narodnoj skupštini RS željeli bi da nastave i pojedini odbornici u Skupštini grada, ali ne žele da se “istrčavaju” u javnosti, dok ne budu sigurni da su dobili zeleno svjetlo svojih stranaka.

U klupama NS RS iz Doboja osim Mihneta Okića trenutno su i Jasna Lukić (SNSD), Slavko Gligorić (DNS), Nikola Gavrić (SDS), te Simuna Žakula, koja je mandat osvojila na SDS-ovoj listi, ali je napustila tu stranku.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA