Logo-Glas

DOBOJ: Na javnoj raspravi tek trećina odbornika

11. Januara 2018.

20180111152955_459832DOBOJ
– Javne rasprave nisu prevaziđene, smatraju odbornici u Skupštini grada Doboj, ali su za pojedine teme potpuno nepotrebne, a to je, kažu, potvrdio slab odziv odbornika na prvu raspravu u 2018.

Desetak od 31 odbornika ispoštovalo je obavezu i došlo na raspravu na kojoj se govorilo o 25 dokumenata, planova i programa rada javnih preduzeća i ustanova te gradskih odjeljenja.

To što su pred samo trećinom odbornika danas izloženi programi rada nije toliko sporno, smatra Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, koliko činjenica da se ništa ne može promijeniti.

– Ovaj momenat rasprave o programima rada nije dobar jer je budžet usvojen. Ne može se ništa promijeniti u ovom momentu. Šta ćemo mi sada razgovarati o tome kada, evo, imamo Centar za socijalni rad koji treba nekoliko radnika da zaposli, sredstva za plate su određena, a gradonačelnik odlukom ne može jedino ta sredstva da uvećava? Pričamo o nečemu što se ne može promijeniti – izjavio je Vasiljević.

Možda je to bio razlog za nedolazak većine odbornika, koji će sve programe rada usvajati na sjednici Skupštine grada.

– Ja sam stvarno razočaran prisustvom odbornika, pogotovo opozicije, a mislim da je ovo bilo idealno mjesto gdje bismo mogli prodiskutovati – rekao je Vojislav Rađa, odbornik SNSD-a.

Sretko Đurković, odbornik NDP-a, rekao je da je naprosto šteta što odbornika nema više u raspravama i da je u pitanju bahatost.

– Uzimaju pare, ne dolaze, imaju duple funkcije, sve su to vaši miljenici, oni koji imaju po dvije-tri funkcije, a mrsko im doći tu – odbrusio je medijima Đurković.

Ništa boljeg raspoloženja nisu bili ni pojedini direktori gradskih preduzeća, koji su “sedmu silu” optužili da izvlači iz konteksta ono što su o poslovanju iznijeli za govornicom. Skupština grada, poručuju njeni čelnici, nema načina da natjera odbornike da ispunjavaju svoju obavezu.

– Ne možemo uticati na njihov odziv. Ne postoji način da se odbornik primora na prisustvo javnoj raspravi. Ne postoje ni sankcije – kazao je Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada (SDS).

Termine rasprava treba brižljivije birati, kažu odbornici, subota bi zbog obaveza bila možda prihvatljivija.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA