Logo-Glas

DOBOJ: Nastupio Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo”

4. Decembra 2017.

Добој - ансамбл народних игара и пеDOBOJ
– Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda nastupio je večeras u Doboju izvodeći tradicionalnu srpsku igru i numere iz repertoara srpske tradicionalne pjesme.

Dobojlijama se predstavilo 16 igračkih parova i 12 članova orkestra, a pedagog za narodnu igru Ansambla Velimir Agovski rekao je novinarima da je na repertoaru kolaž igara iz Srbije i Republike Srpske.

– Trudimo se da na turneji Republikom Srpskom menjamo programe. Večerašnji je prilično izmenjen u odnosu na onaj kada smo pre pet do šest godina nastupali ovde u Doboju – naveo je Agović.

Добој - ансамбл народних игара и пеAnsambl “Kolo” osnovala je Vlada Narodne Republike Srbije 15. maja 1948. godine i tokom 70 godina postojanja nastupao je u najprestižnijim svjetskim dvoranama i gradovima na svim kontinentima.

Repertoar Ansambla obuhvata više od 140 koreografija iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije i oblasti u kojima vijekovima živi srpski narod.

Sa Ansamblom sarađuju najbolji srpski koreografi, muzičari, kompozitori i dirigenti.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DOBOJ: “Noćni vukovi” posjetili Manastir Svete Matrone u R... // DOBOJ - Članovi ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" stigli su danas u Doboj, gdje su u naselju Ritešić posjetili kompleks ruskog etno-se...
Potvrđeno: Trudnica iz Modriče oboljela od morbila // DOBOJ - Dvadesetdvogodišnja trudnica iz Modriče, koja je smještena u Opštu Bolnicu u Doboju oboljela je od morbila potvrdila je ovo za "N...
VETERANI: Imate li filmove o srpskim stradanjima? // DOBOJ - U Doboju je večeras prikazan dokumentarni film "Maglaj - rat i mir", u organizaciji Misije OEBS-a u BiH, a nezadovoljstvo zbog pr...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA