Logo-Glas

DOBOJ: Nastupio Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo”

4. Decembra 2017.

Добој - ансамбл народних игара и пеDOBOJ
– Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda nastupio je večeras u Doboju izvodeći tradicionalnu srpsku igru i numere iz repertoara srpske tradicionalne pjesme.

Dobojlijama se predstavilo 16 igračkih parova i 12 članova orkestra, a pedagog za narodnu igru Ansambla Velimir Agovski rekao je novinarima da je na repertoaru kolaž igara iz Srbije i Republike Srpske.

– Trudimo se da na turneji Republikom Srpskom menjamo programe. Večerašnji je prilično izmenjen u odnosu na onaj kada smo pre pet do šest godina nastupali ovde u Doboju – naveo je Agović.

Добој - ансамбл народних игара и пеAnsambl “Kolo” osnovala je Vlada Narodne Republike Srbije 15. maja 1948. godine i tokom 70 godina postojanja nastupao je u najprestižnijim svjetskim dvoranama i gradovima na svim kontinentima.

Repertoar Ansambla obuhvata više od 140 koreografija iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije i oblasti u kojima vijekovima živi srpski narod.

Sa Ansamblom sarađuju najbolji srpski koreografi, muzičari, kompozitori i dirigenti.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Dobojlija pijan prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u centru grada, pa uh... // DOBOJ - Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj juče su lišili slobode Z.P. sa područja grada Doboja, ...
DOBOJ: Sutra 22. bogojavljenski koncert // DOBOJ - Etno-grupa "Trag" iz Laktaša i dobojski Dječiji crkveni hor pri Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla održaće sutra u Doboju bogoja...
Problem spornih objekata na dobojskoj tvrđavi: Od bespravne gradnje ni... // DOBOJ - Problem bespravno izgrađenih objekata na dobojskoj tvrđavi Gradina i njihovo rušenje pretvorilo se u partijsko prepucavanje, u ko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA