Logo-Glas

DOBOJ: Nastupio Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo”

4. Decembra 2017.

Добој - ансамбл народних игара и пеDOBOJ
– Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda nastupio je večeras u Doboju izvodeći tradicionalnu srpsku igru i numere iz repertoara srpske tradicionalne pjesme.

Dobojlijama se predstavilo 16 igračkih parova i 12 članova orkestra, a pedagog za narodnu igru Ansambla Velimir Agovski rekao je novinarima da je na repertoaru kolaž igara iz Srbije i Republike Srpske.

– Trudimo se da na turneji Republikom Srpskom menjamo programe. Večerašnji je prilično izmenjen u odnosu na onaj kada smo pre pet do šest godina nastupali ovde u Doboju – naveo je Agović.

Добој - ансамбл народних игара и пеAnsambl “Kolo” osnovala je Vlada Narodne Republike Srbije 15. maja 1948. godine i tokom 70 godina postojanja nastupao je u najprestižnijim svjetskim dvoranama i gradovima na svim kontinentima.

Repertoar Ansambla obuhvata više od 140 koreografija iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije i oblasti u kojima vijekovima živi srpski narod.

Sa Ansamblom sarađuju najbolji srpski koreografi, muzičari, kompozitori i dirigenti.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Doboj će dobiti novu bolnicu // - Cilj nam je da izgradnja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju počne krajem avgusta ili u prvoj polovini septembra, a planirano je...
Nosioci razvoja grada Doboja na okupu 53 godine poslije // DOBOJ - Nije da se hvalimo, ali mi smo bili nosioci industrijalizacije Doboja, jer smo radili u tada najvećim preduzećima, poručili su ne...
DOBOJ: Otvoreno dječije takmičenje “Spartijada” (FOTO) // DOBOJ - U Doboju se danas održava dječija takmičarska manifestacija "Spartijada", koja je okupila nekoliko stotina djece iz sedam lokalni...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA