Logo-Glas

DOBOJ: Nudio brak preko Facebooka, pa iznuđivao novac radi “zajedničkog odlaska u inostranstvo”

14. Februara 2018.

600_151860577066607DOBOJ
– Policijska uprava Doboj podnijela je dobojskom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv 20-godišnjeg Z. A. iz Zvornika, zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i iznuda.

Sumnja se da je Z. A. u drugoj polovini prošle godine, preko društvene mreže Facebook, stupio u kontakt sa oštećenom osobom sa područja Doboja, te mu se lažno predstavio i sa njim počeo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak.

On je oštećenog, kako je saopćeno iz policije, naveo da mu uplati određeni iznos novca, radi upoznavanja, te zajedničkog odlaska u inostranstvo.

– Poslije određenog vremena sa različitih profila i uz različite prijetnje, Z. A. je od oštećenog tražilo da uplati još novca, na bankarski račun i putem pošte na njegovo ime, što je oštećeni i učinio, te mu u više navrata uplatio novac u iznosu od 11.894,70 maraka – kazali su iz Policijske uprave Doboj.

Kako nezvanično saznajemo, mladić je na Facebooku napravio više lažnih ženskih profila. On je oštećenom u početku tražio da mu uplati manje novčane iznose, ali su mu vremenom apetiti porasli.

Budući da su se dopisivali određeni vremenski period, on je o oštećenom saznao neke informacije, zbog kojih ga je, i dalje se predstavljaući kao djevojka, počeo ucjenjivati da će doći sa bratom i “polomiti ga”, ukoliko mu ne bude uplaćivao novac. Oštećeni se, navodno, čak i zadužio kako bi mu slao tražene pare.
Po svoj prilici, on nije jedina žrtva prevare 20-godišnjaka, te policija nastavlja istragu kako bi se utvrdilo da je bilo još prevarenih osoba.

Dobojska policija je u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, u ponedjeljak pretresla stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni Z. A., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobiteli, laptopi, SIM kartice, novac u različitim valutama, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Osnovnog suda u Zvorniku.

Policija iz Zvornika je istog dana uhapsila Z. A., te ga predala u nadležnost Policijskoj upravi Zvornik.
(IZVOR: Faktor)

Čitajte još

Provale i krađa novca iz ugostiteljskih objekata u Derventi i Tesliću... // DERVENTA, TESLIĆ - Policijskoj stanici Derventa juče je prijavljeno da je iste noći u Derventi izvršena provala u ugostiteljski objekat...
DOBOJ: Pronađeno nestalo lice // DOBOJ - Pripadnici Policijske uprave Doboj su, nakon višečasovne potrage, u mjestu Boljanić pronašli lice čiji su inicijali N.M. /58/ čij...
Ukraden novac: Provaljeno u porodičnu kuću u Tesliću // TESLIĆ - Policijskoj stanici Teslić juče je prijavljeno da je istog dana izvršena provala u porodičnu kuću vlasništvo A.R. sa područja ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA