Logo-Glas

DOBOJ: Održan “Gastro fest”, pobjednici otkrili tajnu dobrog kotlića

24. Juna 2019.

DOBOJ – Etno-restoran “Čarda” iz Doboja pobjednik je takmičenja u pripremanju čorbe, organizovanog u okviru trećeg uličnog “Gastro festa”, na kojem su kulinarske vještine predstavili restorani sa područja Doboja.

Drugo mjesto pripalo je restoranu “Jelen” iz Kladara, a treće restoranu “Tri fenjera” iz Bukovice Velike.

Predstavnik “Čarde” Miloš Marković kaže da je tajna dobrog kotlića prvenstveno odabir kvalitetnih vrsta mesa, dobrih prirodnih začina, kao i vještine kuvara koja se stiče iskustvom.

Predstavnik Lovačke sekcije iz Tekućice Dejan Urumović kaže da je za dobar lovački kotlić neophodno više vrsta mesa od divljači, kao i tajni začini, ali od značaja je sam materijal od kojeg je kotlić napravljen i kontrolisanje vatre.

Vlasnik porodičnog gazdinstva iz Boljanića Igor Jović bavi se pčelarstvom i proizvodima od meda, ali je ponosan na rakiju travaricu, koja je kombinacija trave ive i domaće kruške.

Predstavnik Zanatskog “Dobojskog piva” Aleksandar Janković izložio je domaće tamno i crno pivo, za koje je koristio samo prirodne sastojke – ječam, hmelj, kvasac i vodu.

Predstavnik Vinarije “Jović” iz Banjaluke Dubravko Jović, koji se predstavio sortama tamjanika šardone, rajskim rizlingom, vrancem i merlo barikom, kaže da je zadovoljan reakcijom današnjih degustatora.

Gastro fest je otvorio gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je najavio da će Gradska uprava i dalje pomagati manifestacije i sve dobre ideje koje podstiču da ova lokalna zajednica bude privlačna za sve.

On kaže da je Doboj već prepoznatljiv po gastro ponudi, i da se u ovom gradu mogu pojesti dobre čorbe – kotlići i druga jela.

Direktor dobojske Turističke organizacije Adrijana Ristić zadovoljna je manifestacijom za koju se prijavilo tridesetak učesnika, od kojih se 10 nadmetalo u takmičarskom dijelu.

Svoje proizvode izložili su lokalne vinarije i poznati brendovi, kao i lokalni proizvođači piva, meda, rakije i ostalih proizvoda.

“Gastro fest” o “Gastro fest” održan je u Vidovdanskoj ulici, a nakon takmičarskog dijela organizovan je muzički program.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA