Logo-Glas

DOBOJ: Održana manifestacija “Veče stripa”

27. Decembra 2017.

Добој - манифестација "Вече стрипа"1DOBOJ
– U Doboju je večeras održana manifestacija “Veče stripa” na kojoj su predstavljena izdanja Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija”.

Predsjednik ovog Udruženja Zoran Pejić kaže da je zadovoljan popularizacijom stripa kao devete umjetnosti u Republici Srpskoj, koji je sve atraktivniji za mlade.

– Promocija stripa u Srpskoj ima dovoljno, jer smo skoro svakog mjeseca u nekom gradu ili manifestaciji. Trenutno imamo 18 strip izdanja, a u narednoj godini planiramo još pet – rekao je Pejić.

On je naveo da je Udruženje, sa preko 250 članova, otvoreno za saradnju za sve koje interesuje strip u bilo kom obliku u okviru magazina “Parabelum”.

Strip autor Milorad Vicanović Maza pojašnjava da zbog malih honorara u BiH, domaći autori najviše rade za strane strip izdavače.

Добој - манифестација "Вече стрипа"Govoreći o značaju stripa u društvu, autor iz Doboja Borislav Maljenović kaže da su mnogi prva slova naučili upravu čitajući stripove i da su ovakve manifestacije značajne za mlade koji imaju afinitet da se profesionalno bave stripom.

Prema njegovim riječima, u Doboju su do sada održane tri izložbe stripa, a večerašnja je prva manifestacija sa učešćem izdavača.

Nakon svečanog dijela, posjetioci su bili u prilici da razgovaraju sa autorima, razgledaju izložbu stripa, te crtaju zajedno sa strip crtačima.

Manifestacija “Veče stripa” održana je u Narodnoj biblioteci u Doboju.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Doboj će dobiti novu bolnicu // - Cilj nam je da izgradnja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju počne krajem avgusta ili u prvoj polovini septembra, a planirano je...
Nosioci razvoja grada Doboja na okupu 53 godine poslije // DOBOJ - Nije da se hvalimo, ali mi smo bili nosioci industrijalizacije Doboja, jer smo radili u tada najvećim preduzećima, poručili su ne...
DOBOJ: Otvoreno dječije takmičenje “Spartijada” (FOTO) // DOBOJ - U Doboju se danas održava dječija takmičarska manifestacija "Spartijada", koja je okupila nekoliko stotina djece iz sedam lokalni...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA