Logo-Glas

DOBOJ: Održana manifestacija “Veče stripa”

27. Decembra 2017.

Добој - манифестација "Вече стрипа"1DOBOJ
– U Doboju je večeras održana manifestacija “Veče stripa” na kojoj su predstavljena izdanja Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija”.

Predsjednik ovog Udruženja Zoran Pejić kaže da je zadovoljan popularizacijom stripa kao devete umjetnosti u Republici Srpskoj, koji je sve atraktivniji za mlade.

– Promocija stripa u Srpskoj ima dovoljno, jer smo skoro svakog mjeseca u nekom gradu ili manifestaciji. Trenutno imamo 18 strip izdanja, a u narednoj godini planiramo još pet – rekao je Pejić.

On je naveo da je Udruženje, sa preko 250 članova, otvoreno za saradnju za sve koje interesuje strip u bilo kom obliku u okviru magazina “Parabelum”.

Strip autor Milorad Vicanović Maza pojašnjava da zbog malih honorara u BiH, domaći autori najviše rade za strane strip izdavače.

Добој - манифестација "Вече стрипа"Govoreći o značaju stripa u društvu, autor iz Doboja Borislav Maljenović kaže da su mnogi prva slova naučili upravu čitajući stripove i da su ovakve manifestacije značajne za mlade koji imaju afinitet da se profesionalno bave stripom.

Prema njegovim riječima, u Doboju su do sada održane tri izložbe stripa, a večerašnja je prva manifestacija sa učešćem izdavača.

Nakon svečanog dijela, posjetioci su bili u prilici da razgovaraju sa autorima, razgledaju izložbu stripa, te crtaju zajedno sa strip crtačima.

Manifestacija “Veče stripa” održana je u Narodnoj biblioteci u Doboju.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Dobojlija pijan prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u centru grada, pa uh... // DOBOJ - Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj juče su lišili slobode Z.P. sa područja grada Doboja, ...
DOBOJ: Sutra 22. bogojavljenski koncert // DOBOJ - Etno-grupa "Trag" iz Laktaša i dobojski Dječiji crkveni hor pri Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla održaće sutra u Doboju bogoja...
Problem spornih objekata na dobojskoj tvrđavi: Od bespravne gradnje ni... // DOBOJ - Problem bespravno izgrađenih objekata na dobojskoj tvrđavi Gradina i njihovo rušenje pretvorilo se u partijsko prepucavanje, u ko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA