Logo-Glas

DOBOJ: Organizovan prijem za 54 vukovca

24. Juna 2019.

DOBOJ – Doboj ove godine ima 54 vukovca koji su garant da ovaj grad ima budućnost i da će biti bolje mjesto za življenje, izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Nakon prijema, organizovanog za vukovce od kojih je 31 iz osnovnih škola i 23 iz srednjih, Jerinić je rekao novinarima da je ponosan velikim brojem mladih ljudi koji žele da stiču znanja i nove vještine.

“Svakako da su oni svojim primjerom i marljivim radom zaslužili da dođu na prijem, gdje im je uručen po primjerak Monografije grada Doboja i po 100 KM kako bi podstakli njihov dalji rad”, izjavio je Jerinić i najavio da će učenici generacija biti pozvani na prijem povodom Dana grada – 28. juna i nagrađeni u skaldu sa odlukom Skupštine grada.

On je najavio da će već od iduće godine u gradskom budžetu biti stavka za stipendiranje najboljih studenata.

Marijana Habijanec, koja je završila dobojsku Medinski školu, kaže da planira da studira medicinu u Banjaluci, a kao oblast interesovanja navodi neurologiju.

Habijanec kaže da poslije studija ne namjerava napuštati Republiku Srpsku jer smatra da ovdje postoje povoljni uslovi za život.

Učenik generacije iz dobojske Saobraćajne i elektro škole Anida Mešić kaže da želi da upiše Elktrotehnički fakultet u Tuzli.

Učenik generacije Jovan Kuravica iz dobojske Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” kaže da je ponoson na titulu najboljeg, za koju kaže da je opravdana s obzirom na postignute rezultate na brojnim takmičenjima.

Kuravica želi da radi kao medinar zbog čega se prijavio u Medinsku školu u Doboju.

Medincinsku školu žele da upišu i učenice osnovnih škola “Dositej Obradović” iz Doboja Ana Marija Stojčinović i “Milan Rakić” iz Bukovice Velike Andreja Kuzmić.

Stojčinovićeva kaže da je za odličan uspjeh zaslužna dobra organizacija radnog vremena, a svoju budućnost vidi kao medicinski radnik.

Kuzmićeva je i dobra fudbalerka.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA