Logo-Glas

DOBOJ: Osuđen i treći radnik na ringišpilu zbog obljube djevojčice

14. Novembra 2019.

DOBOJ – Irnes Bajrić iz Zavidovića osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog obljube 14-ogodišnjakinje.

Kako je saopšteno iz Okružnog suda u Doboju, navodeći inicijale, on je osuđen zbog krivičnog djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

Iz Suda su kratko naveli da ne mogu otkrivati detalje jer je slučaj zbog zaštite žrtve zatvoren za javnost.

I.B. je nakon izricanja presude produžen pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci.

Kako “Nezavisne” saznaju u pitanju je muškarac koji je naknadno uhapšen, a koji je je zajedno sa Elmedinom Talićem i Adnanom Hasanovićem, takođe iz Zavidovića, koji su pravosnažno osuđeni na po osam godina zatvora, imao seksualni odnos sa djevojčicom.

Muškarci su u avgustu 2017. godine tokom crkvenog zbora u u dobojskom selu Kožuhe prodavali karte za vožnju i tako su upoznali djevojčicu sa kojom su imali seksualne odnose iako su bili svjesni njenih godina.

Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica, navodno, posumnjala da je trudna te se povjerila u školi koju pohađa.

Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenih Talića i Hasanovića te kasnijim pravosudnim postupkom.

Prijava je tada bila podnesena i protiv Bajrića koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inozemstvu.

Bajrić je kako saznajemo potom uhapšen u inostranstvu i izručen u BiH.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA